Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΕΝΑ GRAFFITI ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, επίσημα χαρτοφυλάκια, Βρυξέλλες, Αθήνα, δημοψηφίσματα, μνημόνια και ελπίδες.Πίσω από τις συζητήσεις, μακριά από τις κλειστές πόρτες των αιθουσών που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στο παρασκήνιο των κυβερνητικών χειρισμών, βρίσκεται το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Πρόσωπα της κρίσης για την ακρίβεια. Αν κάποιοι έχουν πληγεί περισσότερο από τη λιτότητα των τελευταίων πέντε ετών, είναι ξεκάθαρα οι άνεργοι, οι χαμηλότερες τάξεις, οι άποροι και οι άστεγοι της πόλης.
O Wild Drawing, γνωστός και ως WD, έχει γεννηθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας και είναι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών στην Ινδονησία και της σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη.Η δραστηριότητά του στο δρόμο ξεκινά το 2000, ενώ από το 2006 ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές, και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές,εκθέσεις σε Ινδονησία, Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε events και φεστιβάλ graffiti/street art τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το τελευταίο έργο του έχει τίτλο το «No land for the Poor» και είναι εμπνευσμένο από την κρίση της Ευρωζώνης και τον αντίκτυπο της στην Ελληνική πραγματικότητα. Πρόκειται για τοιχογραφία που μπορεί κανείς να τη δει στην Μπενάκη και Αραχώβης στα Εξάρχεια.
Όπως αναγράφει η τοιχογραφία, (Dedicated to the Poor and Homeless here and around the Globe) το έργο είναι «αφιερωμένο στον Φτωχό και στον Άστεγο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο».»Οι άστεγοι δεν είναι αόρατοι, είναι άνθρωποι, δε γίνεται άλλο να τους αγνοούμε» σημειώνει ο καλλιτέχνης.Το κομμάτι υλοποιήθηκε με κοντάρι και ρολό μέσα σε 4 μέρες ή 36 ώρες και είναι ένα non sponsored project.
 
ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου