Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Πεσκόφ : ¨Η Τουρκία είναι μια πολύ μεγάλη περιφερειακή δύναμη και χώρα, οι σχέσεις μας είναι άριστες¨

Πεσκόφ: Η Τουρκία είναι μια πολύ μεγάλη περιφερειακή δύναμη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Πεσκόφ δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν το πιο κυρίαρχο κράτος μεταξύ κυρίαρχων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ειδικά κατά την προεδρία του Ερντογάν, και είπε: «Η Τουρκία είναι μια πολύ μεγάλη περιφερειακή δύναμη και χώρα. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι άριστες», είπε.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη. Επισημαίνοντας ότι ο

Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας σπουδαίος και ισχυρός πολιτικός ηγέτης, ο Πεσκόφ είπε: «Η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη και χώρα. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι άριστες».

¨Έχουμε αναπτύξει μεγάλα οικονομικά έργα με την Τουρκία¨

Σημειώνοντας ότι στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ότι οι δύο χώρες δεν καταλαβαίνουν πλήρως η μία την άλλη σε ορισμένα σημεία, ο Πεσκόφ είπε ότι παρ’ όλα αυτά κυριαρχεί η εταιρική σχέση στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και γι’ αυτό οι δύο χώρες αναπτύσσουν τεράστια οικονομικά έργα.

¨Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει την πολυτέλεια να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα¨

«Η Τουρκία ήταν πάντα μια αρκετά μεγάλη περιφερειακή δύναμη και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, ειδικά επί προεδρίας Ερντογάν, η Τουρκία έγινε το πιο κυρίαρχο κράτος μεταξύ κυρίαρχων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Και αυτή είναι μια χώρα που έχει την πολυτέλεια να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

«Έχουμε καλή προοπτική με την Τουρκία»

Σήμερα, η Τουρκία είπε στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, πως «Δεν θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν θα κάψουμε γέφυρες με τη Ρωσία. Διότι αυτό χρειαζόμαστε».

Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχει μεγάλη σημασία για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και σχολίασε : ¨Αυτό είναι πολύ πολύτιμο», είπε. Δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτό.”

https://www.tv100.com/kremlin-sozcusu-peskovdan-flas-aciklama-turkiye-cok-buyuk-bolgesel-bir-guc-haber-602061

3/4/2022

ΠΗΓΗ  tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου