Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Αποκάλυψη: Το τελικό σχέδιο της Ρωσίας για την τριχοτόμηση της Ουκρανίας με ενσωμάτωση εδαφών και δημιουργία νέου κράτους

 

Η πρώην Ουκρανία δεν θα υπάρχει πλέον - Το φθινόπωρο τα πρώτα αποτελέσματα - Τι αναφέρεται σε έγγραφο του επίσημου Think Tank του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin

Το φθινόπωρο αναμένεται το τέλος της πρώτης φάσης του πολέμου στην Ουκρανία με την Ρωσία να κινείται στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - των περιοχών της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.
Στόχος της Μόσχας είναι πλέον η πλήρης διάλυση της (σημερινής) Ουκρανίας στα ισχύοντα «σοβιετικά» σύνορα της με την δημιουργία ενός νέου κράτους στις κεντρικές περιοχές.
Κράτους συμμαχικού στη Ρωσία!...
Όσο δε αφορά τις δυτικές περιοχές… η Πολωνία… ήδη «ξερογλείφεται» …

Ο προφήτης Naryshkin

Όταν στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος συγκέντρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μπροστά στις κάμερες, υποτίθεται για να συζητήσουν σχετικά με την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk, πολλοί γέλασαν με το «μπέρδεμα» του Naryshkin, του επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπίας ο οποίος - την ώρα που οι άλλοι μιλούσαν για αναγνώριση της ανεξαρτησίας Lugansk και του Donetsk - πρότεινε να… ενσωματωθούν στη Ρωσία!..
Προφανώς κάτι… παραπάνω ήξερε, αλλά… προέτρεξε… και δέχθηκε επίπληξη από τον Putin.
Σύμφωνα με το επίσημο Think Tank του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin το τέλος του πολέμου είναι… θέμα χρόνου όπως «και πόσα θύματα και καταστροφές θα κοστίσει η συνέχιση της αντίστασης» των Ουκρανών.

Στόχος η διάλυση της Ουκρανίας

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα ο στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»… «σημαίνει τη διάλυση της Ουκρανίας εντός των σοβιετικών της συνόρων, η πρώην Ουκρανία δεν θα υπάρχει πλέον».
Οι Ρώσοι αναλυτές – σύμβουλοι επισημαίνουν ότι «πολλά θα καθορίσουν την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία - τα πρώτα βιώσιμα αποτελέσματα μπορούν να αναμένονται αυτό το φθινόπωρο, αν κρίνουμε από τον ρυθμό των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών».

Τα επόμενα βήματα

Παρά τον πόλεμο ο Putin θα αφήσει ανοιχτές διόδους από τα καταληφθέντα εδάφη προκειμένου Ουκρανοί να μεταναστεύσουν στις δυτικές περιοχές. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι όσοι κάτοικοι αυτών των περιοχών «δεν αισθάνονται Ρώσοι»… μπορούν να φύγουν, γεγονός που θα αλλάξει την πληθυσμιακή σύνθεση σε ορισμένες περιοχές στις οποίες η πλειονότητα των κατοίκων έχει δηλώσει ως μητρική γλώσσα την ουκρανική και δεύτερη τη ρωσική…
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι σύμβουλοι επισημαίνουν τα εξής: «Ο δρόμος για τη μετανάστευση προς τα δυτικά θα παραμείνει ανοιχτός.
Ο αριθμός των εκτοπισμένων και των μεταναστών θα μπορούσε να είναι ο μισός πληθυσμός - 12 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή και άλλα 8 εκατομμύρια προβλέπονται.
Τα νότια και τα νοτιοανατολικά θα πάνε στη Ρωσία με τη μια ή την άλλη μορφή.
Το κεντρικό τμήμα της χώρας (δεν πρέπει να συγχέεται με το κράτος) μπορεί να δημιουργήσει ένα κράτος συμμαχικό με τη Ρωσία.
Αυτή θα είναι η σημαντικότερη συνέπεια της καθυστερημένης συμφιλίωσης με την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι τα τετελεσμένα που δημιουργεί ο πόλεμος»…

Ο χρονικός ορίζοντας

Ο χρονικός ορίζοντας θα καθοριστεί από τον εκλογικό κύκλο στις ΗΠΑ (δεν είναι τυχαίο ότι η κλιμάκωση στο ζήτημα της Ουκρανίας επανήλθε με την άνοδο των Δημοκρατικών στην εξουσία), δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2024 (με τις ενδιάμεσες εκλογές τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους ως η πρώτη περίοδος ελέγχου).
Αναλυτές της Ρωσίας προβλέπουν την αναστολή των εχθροπραξιών μέχρι τον χειμώνα, όταν η ενεργειακή κρίση θα έρθει στο προσκήνιο στην Ευρώπη.

Πως θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μοίρασμα

Για το Κρεμλίνο οι αποφάσεις για διαμελισμό της Ουκρανίας θα ληφθούν… μονομερώς από το ίδιο, καθώς παρά τις προτροπές του Kissinger οι κυβερνήσεις της Δύσης είναι αντίθετες…
Ετσι, η Ρωσία, πιθανότατα, θα πρέπει να αποφασίσει τα πάντα μονομερώς, αφού οι δυτικές πρωτεύουσες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχτούν νέες πραγματικότητες που βασίζονται στα αποτελέσματα του πολέμου.
Το πρόβλημα είναι ότι σε συνθήκες πλήρους έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, δεν είναι κατ' αρχήν δυνατές συμφωνίες - συνεπώς, δεν πρέπει κανείς… να αγωνίζεται για αυτές, ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

Αν.Π.
www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ https://www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου