Με όπλα που θα τη βοηθούν να αμύνεται απέναντι στη Ρωσία για όσο καιρό χρειαστεί θα συνεχίσουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να προμυθεύουν την Ουκρανία διεμήνυσε σήμερα από τη Μαδρίτη ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Είναι καλό που οι χώρες που συγκεντρώνονται εδώ, όπως και πολλοί άλλοι, συμβάλλουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί - παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία», δήλωσε ο Σολτς προσερχόμενος στις συνομιλίες κατά την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

«Το μήνυμα είναι: θα συνεχίσουμε να το κάνουμε - και να το κάνουμε εντατικά - για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορεί η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις τονίζοντας πως η συμμαχία το χρειάζεται περισσότερο σήμερα από ποτέ ως «απάντηση» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ «θα ενισχυθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και σε κάθε τομέα -από εδάφους, αέρα και θαλάσσης» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο της Συνόδου στη Μαδρίτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των αντιτορπιλικών που εδρεύουν στη Ρότα, στη νότια Ισπανία, από τέσσερα σε έξι, προσθέτοντας ότι η κίνηση είναι μία από τις πολλαπλές ανακοινώσεις που θα έκαναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr