Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Αρματα μάχης Leopard στέλνει στην Ουκρανία η Ισπανία

 

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και αντιαεροπορικοί πύραυλοι Shorad Aspide τους οποίους έχει αντικαταστήσει ο ισπανικός στρατός με νέα, πιο σύγχρονα, συστήματα.

Η Ισπανία πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους και άρματα μάχης Leopard, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Pais την Κυριακή.

Η Ισπανία θα παράσχει επίσης εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σχετικά με τον τρόπο χρήσης των αρμάτων μάχης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία, όπου ο ισπανικός στρατός έχει αναπτύξει 500 στρατιώτες στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ. Μια δεύτερη φάση εκπαίδευσης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η El Pais.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το ισπανικό υπουργείο Άμυνας ολοκληρώνει την παράδοση στο Κίεβο αντιαεροπορικών πυραύλων Shorad Aspide, τους οποίους ο ισπανικός στρατός έχει αντικαταστήσει με ένα πιο προηγμένο σύστημα.

Η Ισπανία έχει μέχρι στιγμής προμηθεύσει πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ελαφρά όπλα.

Πηγές είπαν στην El Pais ότι το θέμα συζητήθηκε όταν ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ (φωτ.) επισκέφθηκε την Ουκρανία και συνάντησε τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 21 Απριλίου, αλλά είχε καθυστερήσει λόγω της πολυπλοκότητας της επιχείρησης. 

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου