Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Ελληνικοί/Αγγλικοί υπότιτλοι) - Αρχαία Ελληνική Ιστορία | Alpha Ωmega

 

Σε αυτό το βίντεο θα παρουσιάσουμε την ναυμαχία της Σαλαμίνας η οποία ήταν αναμφισβήτητα η μάχη που έκρινε την έκβαση της τρίτης εκστρατείας των Περσών εναντίον των Ελλήνων και μια από τις πιο αποφασιστικές και καθοριστικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μάχες της παγκόσμιας ιστορίας. Διεξήχθη τον Σεπτέμβρη του έτους 480 π.Χ. μεταξύ του ελληνικού συμμαχικού στόλου και του εκστρατευτικού στόλου της Περσικής Αυτοκρατορίας. Πήρε δε το όνομά της από την τοποθεσία διεξαγωγής της, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ των ακτών της Αττικής και του νησιού της Σαλαμίνας.

Το βίντεο περιλαμβάνει Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Μην ξεχάσετε να στηρίξετε το κανάλι μας κάνοντας Εγγραφή. ►Πηγές (Bibliography) ✔Ιστορία του ελληνικού έθνους τόμος 3Α-3Β Κλασσικός ελληνισμός, Αθήνα: Εκδοτική Αθηνών 1970-2000. ✔Αισχύλος, Πέρσαι, Αθήνα: Κάκτος 1991. ✔Πλούταρχος, Βίοι παράλληλοι τόμος 2 Θεμιστοκλής-Κάμιλλος, Φιλολογική ομάδα Κάκτος, Αθήνα: Κάκτος 1992. ✔Παπαρρηγοπούλου Κωνσταντίνου, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους - τόμος τρίτος (500-479 π.Χ.), National Geographic Society – Τέσσερα Πι Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. 2009-2010. ✔Σίμψα Μάριου, Το Ναυτικό στην Ιστορία των Ελλήνων - τόμος Α, Αθήνα 1982.

ΠΗΓΗ Alpha Ωmega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου