Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Γρίβας Κ.: Αν ο άλλος σε απειλεί με πόλεμο τότε παίρνεις το ρίσκο και ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μίλησε για για τις κινήσεις της Τουρκίας και την πιθανότητα μιας επιθετικής ενέργεια της εναντίον της Ελλάδας (03-08-2022).
Ο κ. Γρίβας είπε ότι η Ελλάδα επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει ως κανονική χώρα στην περιοχή. Το πρόβλημά μας είναι ότι συζητάμε κάθε φορά για το τι θα κάνει η Τουρκία. Δηλαδή έχουμε αφήσει τη γεωπολιτική πρωτοβουλία στα χέρια της Τουρκίας και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει για να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Αυτό είναι λάθος. Ποτέ δεν αφήνεις την πρωτοβουλία στον αντίπαλο. 

Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουμε τα στοιχειώδη και να αναλάβουμε εμείς τη γεωπολιτική πρωτοβουλία, να επιβάλλουμε το διεθνές δίκαιο και να προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και ανακήρυξη ΑΟΖ. 

Ο κ. Γρίβας συμπλήρωσε ότι σίγουρα η Τουρκία θα συνεχίσει και θα εντείνει αυτόν τον ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας στην προσπάθειά της να ακρωτηριάσει την ελληνική κυριαρχία και να επιτύχει τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου