Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Tουρκία : ¨Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο¨….

 

Κείμενο του ιστολόγιου 4/8/2022

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ καταφέρεται κατά της Ελλάδας, με την εξής ανακοίνωση :

¨Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα που είναι υποχρεωμένη να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη και διευκόλυνση για την εκλογή των μουφτήδων όπως και για τη διαχείριση και την διάρθρωση των μουφτειων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, να προσπαθεί κόντρα στην θέληση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης,να θέσει υπό τον έλεγχο της τις μουφτείες.

Με αυτή τη νομική ρύθμιση η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα εγγυημένα που διεθνείς συνθήκες θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες των ομογενών μας και  προσπαθεί να μετατρέψει το θεσμό των μουφτειών σε μία δομή υπό ελληνικό  κρατικό έλεγχο.

Η Τουρκία κατά την λειτουργία των θρησκευτικών φορέων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και κατά την εκλογή των ηγετών τους στην χώρα, δεν παρεμβαίνει με τέτοιους κατασταλτικούς νόμους και πρακτικές.

Για μία ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης και από άλλες σχετικές συμφωνίες και να τερματίσει τις πολιτικές πιέσεις και εκφοβισμούς σε βάρος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.¨


Πως γίνεται όμως στην ¨κακιά¨ Ελλάδα και έρχονται από παντού μουσουλμάνοι ;….


Ενώ στην ¨καλή¨Τουρκία οι χριστιανοί….


Πηγή :

https://www.haberler.com/politika/disisleri-bakanligindan-yunanistan-in-bati-trakya-15138574-haberi/


ΠΗΓΗ https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου