Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Arrow 3: Γερμανία και Ισραήλ ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία για το σύστημα αεράμυνας

 

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3 από το Ισραήλ στο πλαίσιο των προσπαθειών του Βερολίνου να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός  Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Βερολίνο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Γερμανία.

«Το Ισραήλ θα παίξει ρόλο στην οικοδόμηση της νέας αμυντικής δύναμης της Γερμανίας, κυρίως στον τομέα της αεράμυνας», είπε ο Λάπιντ στους δημοσιογράφους, μιλώντας μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο Λάπιντ υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες φέρνουν τις χώρες ένα βήμα πιο κοντά σε μια μελλοντική συμφωνία, αλλά αρνήθηκε να περιγράψει το κόστος.

Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα ενισχύσει την άμυνά της αγοράζοντας περισσότερα συστήματα αεράμυνας στο μέλλον και χαρακτήρισε το σύστημα Arrow 3 «προσφορά υψηλών επιδόσεων», αλλά αρνήθηκε επίσης να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Γερμανία έχει ήδη λάβει την απόφαση να αγοράσει το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Arrow 3, αντί του «ανταγωνιστικού» THAAD της Lockheed Martin, σύμφωνα με πηγές από την γερμανική κυβέρνηση.

Το Arrow 3 έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει τις πιο σύγχρονες απειλές μεγαλύτερου βεληνεκούς, ειδικά αυτές που φέρουν όπλα μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία IAI.

Οι πύραυλοι του Arrow 3 έχουν σχεδιαστεί για να πετούν πέρα ​​από την ατμόσφαιρα της γης, όπου οι κεφαλές τους αποσπώνται και γίνονται «δορυφόροι-καμικάζι» όπου παρακολουθούν και καταστρέφουν τους στόχους.

Με πληροφορίες από: Bloomberg / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου