Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Εξαλλος ο σκληρός Τσετσένος Καντίροφ με τους Ρώσους στρατηγούς για τις ήττες - "Ο Πούτιν ίσως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει"

 

Ο πιστός στον Πούτιν Καντίροφ υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι στρατηγοί κάνουν λάθη και ότι ο Πούτιν ενδέχεται να μη γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις από πλευράς ουκρανικού στρατού για σημαντικές ανακαταλήψεις εδαφών στην ανατολική Ουκρανία, προκαλούν αντιδράσεις ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κρεμλίνο και την απάντηση που θα δώσει.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, άσκησε κριτική στην ηγεσία του ρωσικού στρατού, που φαίνεται να έχει "παγώσει" από την αντεπίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή στα βορειοανατολικά της χώρας.

Το Κρεμλίνο βρίσκεται μπροστά σε σοβαρές συνέπειες για την απώλεια εδαφών, υποστήριξε ο Καντίροφ. Ενώ οι ρωσικές κατοχικές διοικήσεις είχαν επανειλημμένα δηλώσει ότι σχεδίαζαν να τα κρατήσουν "για πάντα" και κυρίως, ότι είχαν την ισχύ για να το πράξουν, ο Καντίροφ υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται, ακόμη και τώρα, να μην γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

Εξαλλος ο σκληρός Τσετσένος Καντίροφ με τους Ρώσους στρατηγούς για τις ήττες - "Ο Πούτιν ίσως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει"
Μέλη των ουκρανικών δυνάμεων σκίζουν ρωσική σημαία στο Χάρκοβο.

Καντίροφ: "Έχουν κάνει λάθη"

"Έχουν κάνει λάθη και νομίζω ότι θα πρέπει να βγουν γρήγορα τα απαραίτητα συμπεράσματα", δήλωσε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει αλλαλούμ μεταξύ στρατιωτικής διοίκησης και στρατιωτών, ο Καντίροφ σημείωσε ότιν "αν το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας δεν ήθελε να αποσυρθεί, τα στρατεύματα δεν θα υποχωρούσαν" και υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες "δεν είχαν την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση" και αυτό τους οδήγησε σε υποχώρηση.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο.

"Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκαστώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση στο πεδίο. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι εντυπωσιακό, θα έλεγα", τόνισε ο Καντίροφ.

Ο σκληρός πρώην αντάρτης, ηγέτης του Καυκάσου, που έγινε σύμμαχος του Κρεμλίνου διοικεί τις παραστρατιωτικές δυνάμεις του με τις οποίες πολέμησε στη Μαριούπολη στο πλευρό των Ρώσων συμβάλλοντας καταλυτικά στην πτώση του εργοστασίου χαλυβουργίας Αζόφ.

Ο Καντίροφ, αν και πιστός στον Πούτιν, είναι από τους λίγους που δεν ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης, ότι για τον Βλαντιμίρ Πούτιν το δυσκολότερο ζήτημα είναι η διαχείριση των "απωλειών εδαφών" στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Σε μια πρόσφατη εμφάνισή του, ο Πούτιν έχει υποστηρίξει ότι η Ρωσία δεν έχει "υποστεί καμία απώλεια" κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Milibloggers τα λένε ωμά: "Στο Χάρκοβο έγινε καταστροφή"

Στρατιωτικοί μπλόγκερ με επιρροή στη Ρωσία τα λένα ακόμη πιο ωμά. Ο Ζάκαρ Πρίλεπιν, του οποίου το κανάλι Telegram έχει περισσότερους από 250.000 συνδρομητές, δημοσίευσε ένα σχόλιο που περιέγραφε τα γεγονότα στο Χάρκοβο ως "καταστροφή" και μια μεγάλη αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών.

"Τώρα μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα της εγκληματικής ανευθυνότητας όσων ήταν υπεύθυνοι για αυτές τις αποφάσεις", αναφέρει η ανάρτηση.

Και καταλήγει πολύ σκληρά για τον Πούτιν:

"Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Γίνεται πόλεμος".

"Εγκαταλείψατα τα στρατεύματα"

Ένας άλλος μπλόγκερ που γράφει υπέρ του Πούτιν με το όνομα Kholmogorov αναδημοσίευσε έναν εξίσου καυστικό λογαριασμό από το κανάλι Telegram της Partizan από την πρώτη γραμμή. Ουσιαστικά κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι εγκατέλειψαν τα στρατεύματα.

"Οι στρατιώτες ήταν πεζοί με ένα πολυβόλο και ένα σάκο. Εγκαταλελειμμένοι από τους διοικητές, χωρίς να ξέρουν πώς, κινούνταν στην τύχη", αναφέρεται στην ανάρτηση.

Σε ακόμη πιο οξύ τόνο και κάνοντας έκκληση στο θεό, ο Kholmogorov είπε: "Κύριε, σώσε τους Ρώσους στρατιώτες από χτυπήματα από το μέτωπο και ακόμη περισσότερο από χτυπήματα στην πλάτη".

Ανάλογη ανάλυση προήλθε από το κανάλι Telegram του Πιοτρ Λούντστρεμ.

"Δεν διαθέτουν συσκευές θερμοαπεικόνισης, δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, δεν έχουν αναγνωριστικό εξοπλισμό, δεν μπορούν να κάνουν ασφαλείς επικοινωνίες, δεν έχουν ελικόπτερα, δεν έχουν καν κιτ πρώτων βοηθειών".

Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου: "Η τρέχουσα αντεπίθεση δεν θα τερματίσει τον πόλεμο"

Το αμερικανικό think tank "Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου" επιβεβαιώνει τις ανακοινώσεις των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά σημειώνει στην ανάλυσή του, ότι "η τρέχουσα αντεπίθεση των Ουκρανών και οι ανακαταλήψεις εδαφών δεν θα τερματίσει τον πόλεμο".

 Στο επικοινωνιακό σκέλος και το πώς επηρεάζεται η ρωσική προπαγάνδα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου σημειώνει ότι "η ανακοίνωση αποχώρησης αποξένωσε περαιτέρω τους Ρώσους μιλιμπλόγκερ και τις ρωσικές εθνικιστικές κοινότητες που έως τώρα υποστήριζαν το μεγαλόπνοο όραμα του Κρεμλίνου για την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας".

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου