Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Κω - Το έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη θα τοποθετηθεί στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού

(Φωτ.: facebook.com/giorgos.kikotis)

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος στην Κω, όπου γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πρωτεύουσα του νησιού και συγκεκριμένα στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 19:30.

«Και στο νησί της Κω, στο νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, χτυπάει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Κώων συμπατριωτών, είμαστε έτοιμοι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους συγγενείς μας, τοποθετώντας ένα μνημείου που φιλοτέχνησε ο κ. Κικώτης Γεώργιος με μεράκι και υπομονή, σε κεντρικό σημείο της πόλης (Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού), προκειμένου να θυμούνται όσοι γνωρίζουν και να διδάσκονται οι επισκέπτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας».


(Φωτ.: facebook.com/xeniteaskos1990)


Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Τάκης Βαμβακίδης ενώ σ’ αυτήν συμμετέχουν οι Αλέξης Παρχαρίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης, Πανταζής Πονερίδης.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου