Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ντελίριο μεγαλομανίας Ερντογάν για τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ: Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν(Βίντεο)

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε σε αλαζονικά σχόλια σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατ' ιδίαν συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

 Με μεγάλη δόση αλαζονείας και μεγαλομανίας απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο πρόκειται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο δείπνο του ΟΗΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία. "Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν" απάντησε ο Τούρκος ηγέτης με υποτιμητικό ύφος.

Ειδικότερα, ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν περπατούσε στον διάδρομο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δημοσιογράφος τον ρώτησε αρχικά εάν η Τουρκία πρόκειται να δώσει έγκριση στις υποψηφιότητες Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.


"Ελάτε τώρα, ελάτε. Τι θέλετε να ρωτήσετε; μιλήστε!" είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, με τη δημοσιογράφο να συνεχίζει ρωτώντας εάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

"Θα παραστώ στη δεξίωση" απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη δημοσιογράφο να συνεχίζει ρωτώντας εάν θα επιθυμούσε να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

"Όχι, γιατί;" ρώτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Εάν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν" απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όσον αφορά σε τυχόν συναντήσεις με Αμερικανούς γερουσιαστές για το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απάντησε πως μιλούν θετικά και ότι πιστεύει ότι η αναβάθμιση θα προχωρήσει.

Απίστευτα fake news Ερντογάν στον ΟΗΕ

Χθές ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα απίστευτη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αφού περιέγραψε πώς η Τουρκία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στην πατρίδ


α τους, ο Ερντογάν είπε ότι βάζει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή, "σε αντίθεση με άλλους που χτίζουν φράχτες στα σύνορα και στιβάζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα".

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι "κάνει παράνομα pushbacks, μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών". Μάλιστα κρατούσε και έδειχνε μια φωτογραφία με δύο παιδάκια, τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν νεκρά.

"Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου", είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας".

"Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.  

ΠΗΓΗ thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου