Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Για τη «Μαρία»…

 

Άννα Παναγιωταρέα


Τα ύδατα του ποταμού Εβρου, ανάλογα με τις εποχές, με πόση δύναμη ρέουν και σε ποιο ύψος βρίσκονται, σκεπάζουν ή ξεσκεπάζουν μικρά τεμάχια γης στην κοίτη του. Ωστόσο, η διαχωριστική γραμμή, ως σύνορο, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι σταθερή, καθώς μετράται στη μέση του ποταμού.

Μία κατ’ ευφημισμό «νησίδα» μπορεί τώρα να αναδυθεί στην επιφάνεια και να προσμετράται στο ελληνικό τμήμα του Εβρου, αλλά αύριο να ανασχηματίζεται και να περνάει στη διπλανή χώρα. Νέα σύνορα κατά περίσταση σίγουρα δεν χαράσσονται!

Τα σύνορα καθορίζονται από τις υπάρχουσες Συνθήκες και όχι φυσικά από τις ΜΚΟ, οι οποίες έχουν βρει πηγή εσόδων, προσφέροντας (;) «υπηρεσίες» στους απελπισμένους που προσπαθούν να βρουν τόπο να στεριώσουν για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Τέλος Ιουλίου, αν κατάλαβα καλά, μια ομάδα 38 μεταναστών, καθοδηγούμενη από τους καλούς μας γείτονες, μεταφέρθηκε σε μια νησίδα του ποταμού και μετά σε μια δεύτερη, σε τουρκικό έδαφος. Αρχές Αυγούστου, στήθηκε ένα σκηνικό «οδύνης», στο οποίο δεν πρωταγωνιστούσε η -τω όντι- σπουδαία ηθοποιός Μάρθα Βούρτση, αλλά ένας κύριος ονόματι Επαμεινώνδας Φαρμάκης, που αυτοδιαφημίζεται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ως «γενικός διευθυντής δωρεών και επιχειρήσεων Solidarity now», και στη συνέχεια στην οργάνωση HumanRights360. Ως είθισται, μη κερδοσκοπική.

Αυτός ο κύριος αποφάσισε ότι η νησίδα στην οποία μεταφέρθηκαν από τις τουρκικές Αρχές οι «πρόσφυγες» ήταν ελληνική. Ετσι, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου δακρύβρεχτη εκστρατεία να παρέμβει η Ελλάδα για να τους διασώσει. Δηλαδή, να βρεθούμε σε πόλεμο με την Τουρκία χωρίς να το… καταλάβουμε! Είναι απλό; Δεν νομίζω!

Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους ευρωβουλευτές του, δημιούργησαν τεράστιο πολιτικό ζήτημα κατά της «άκαρδης» κυβέρνησης Μητσοτάκη, δυσφημώντας την Ελλάδα στην Ευρωβουλή, σε διεθνείς οργανισμούς, σε μεγάλα διεθνή Μέσα, επειδή δεν επενέβαινε για τη σωτηρία τους. Δεν έφτανε αυτό: Δημιούργησαν, μέσω ενός άθλιου «δημοσιογραφίσκου», τη… «Μαρία». Η ιστορία της: Η «Μαρία», πέμπτο παιδί μιας οικογένειας – δηλωμένη με… τέσσερα παιδιά-, βρισκόταν στη νησίδα. Τη δάγκωσε σκορπιός και πέθανε. Η μάνα της την κρατούσε στα νερά του Εβρου, ώσπου αναγκάστηκαν και την έθαψαν. Δεν θυμόντουσαν πού… Τι να θυμούνται; Αφού ΟΛΑ ήταν στημένη χοντρή επιχείρηση fake news. Προκειμένου να επιτεθούν στον Μητσοτάκη «γέννησαν» τη «Μαρία» που τη σκότωσε σκορπιός και κατασυκοφάντησαν την Ελλάδα διεθνώς!

ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη απαιτεί συγγνώμη από τον βαθιά συγκινημένο Τσίπρα για το θάνατο της «Μαρίας» και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά μη στάξει η ουρά… των λαδωμένων ποντικών! Η ζημιά που προκλήθηκε διεθνώς καλύπτεται από τη διόρθωση του Επαμεινώνδα «ανθρωπιστή» ή του Τσίπρα – το παπί;

Λόγω της εορτής της Παναγίας, οι μουσουλμάνοι μετανάστες… βάφτισαν το κοριτσάκι «Μαρία». Την Πρωτοχρονιά, άνετα μπορεί να έχουμε «τον Βασιλάκη», και μάλιστα όχι τον Καΐλα! Ελεος πια με τους «ανθρωπιστές», τους «ΜΚΟάδες» και τους συριζαίους! Ο φάκελος εστάλη στον εισαγγελέα από τον υπουργό Μηταράκη ή τον όποιον αρμόδιο; Θέλω μια απάντηση.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου