Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου αποκάλεσε τον Ερντογάν "αρουραίο των υπονόμων" - Οξύτατη αντίδραση της Άγκυρας

 

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι επέκρινε έντονα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία.

Ανακοίνωση σε οξείς τόνους εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών βάλλοντας κατά της Γερμανίας , με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων και ένας εκ των αντιπροέδρων του γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι.

Ο Γερμανός πολιτικός έστρεψε τα βέλη του κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηλιτεύοντας την "εργαλειοποίηση των μεταναστών" από πλευράς Τουρκίας. Ο βουλευτής (FDP) προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την άφιξη ενός νέου κύματος προσφύγων και κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι στέλνει μετανάστες στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς τον... "αρουραίο των υπονόμων".

 

Η τουρκική αντίδραση

Μετά τις δηλώσεις Κουμπίκι κλήθηκε για εξηγήσεις ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα.

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον Πρόεδρό μας (Ερντογάν), σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς.

Ο Μπίλγκιτς σημείωσε επίσης ότι ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, Γιούργκεν Σουλτς, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε "έντονη" διαμαρτυρία από την Άγκυρα.

Οι δηλώσεις Κουμπίκι που εξόργισαν τους Τούρκους


Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι επέκρινε έντονα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία.

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων (FDP) προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην "ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της" σε περίπτωση του επόμενου κύματος προσφύγων, για την πρόκληση του οποίου κατηγόρησε τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα... "αρουραίο των υπονόμων".

Ολόκληρη η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ: "Αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του"

Η Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, 

 

 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις υβριστικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, για τον Πρόεδρό μας σε ομιλία στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

Αυτές οι απαράδεκτες δηλώσεις του Κουμπίκι είναι αντάξιες του προαναφερθέντος αντιπροέδρου της Βουλής και στερούνται παντελώς πολιτικού ήθους και ευθύνης. Αυτές οι απρεπείς δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του". 

ΠΗΓΗ thetoc

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου