Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το CYPRUS AIRFORCE 1 (Βίντεο - Φωτο)

Στη Λάρνακα το Προεδρικό αεροσκάφος, δωρεά της Ελλάδος προς την Κυπριακή Δημοκρατία – Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν από τις 3

Λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας που δόθηκε στην Κύπρο ως δωρεά για τη μετακίνηση του εκάστοτε Προέδρου της Κύπρου, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και για την εξυπηρέτηση έκτακτων ανθρωπιστικών αναγκών.

To CYPRUS AIRFORCE 1 με το οποίο επέστρεψε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από

την Ελλάδα όπου είχε μεταβεί είναι τύπου EMBRAER EMB-135BJ LEGACY, με ικανότητα μεταφοράς μέχρι 14 επιβατών, πληρώματος πέντε ατόμων (κυβερνήτης – συγκυβερνήτης – safety pilot- φροντιστής αέρος – τεχνικός),  και κινητήρες 2 turbofan ROLLS ROYCE, τύπου BR700-710A1-10, ώση 2×14700 lb, εκπέτασμα πτερύγων: 21,17 μ, μήκος: 26,33 μ, οροφή: 39000 ft και μέγιστη Ταχύτητα: 0,8 Mach.

Κατά την τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά, καθώς επίσης και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επιθυμίας της ελληνικής Κυβέρνησης.

 «Πρόκειται για γενναιόδωρη συνεισφορά στις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος είναι απομονωμένη νήσος, δεν έχουμε τη συνδεσιμότητα που έχει η Ελλάδα. Ήταν ένα πρόβλημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και γενικότερα της Κυβέρνησης και αυτή η σημαντική δωρεά της ελληνικής Κυβέρνησης δίνει άλλες διαστάσεις και στον χρόνο του Προέδρου και Υπουργών ή και σε έκτακτες ανάγκες για ανθρωπιστικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, κατά την ειδική τελετή παραλαβής του αεροσκάφους.

Δείτε Εικόνες από την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας:

Σημειώνεται ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν στην επιστροφή του στην Κύπρο, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.


 

ΠΗΓΗ cyprustimes

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου