Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η αποδόμηση των fake news για τον Εβρο μέσα σε 5 λεπτά

 

Πάνος Αμυράς

Η πεντάλεπτης διάρκειας παρέμβαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στην Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου 
ήταν αρκετή για να αποδομήσει πλήρως την προσπάθεια εργαλειοποίησης του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα και για να καταρρίψει τα fake news που διακινήθηκαν, με δημοσιεύματα και στον διεθνή Τύπο, γύρω από την υπόθεση.

Για το λόγο αυτό μαθαίνουμε ότι το Μαξίμου θα αξιοποιήσει πλήρως τα στοιχεία Μηταράκη προκειμένου να ζητήσει την αποκατάσταση της αλήθειας από όσους θέλησαν να δυσφημήσουν τη χώρα μας με επίκεντρο τους 38 μετανάστες που πετάχθηκαν στις όχθες του Εβρου από τις τουρκικές Αρχές.

Κατ’ αρχάς, ο υπουργός Μετανάστευσης παρουσίασε τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι διακινητές ή ακόμα και η τουρκική Στρατοχωροφυλακή για να καταλύσουν τα ελληνικά σύνορα. Μεταφέρουν μετανάστες στην τουρκική όχθη και τους προωθούν μέσα στο ποτάμι πριν από το φράκτη που προστατεύει τα ελληνικά σύνορα. Οι «συνεργαζόμενες» ΜΚΟ έχουν ήδη τα στοιχεία των μεταναστών και προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επικαλούμενες κίνδυνο λόγω εγκλωβισμού και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται και δημοσιογράφοι που έχουν κατά δήλωσή τους σχέση με τις ΜΚΟ. Στην υπόθεση των 38 μεταναστών αίτημα προς τις ευρωπαϊκές Αρχές απέστειλαν δύο ΜΚΟ, εκ των οποίων η μία έχει ως πρόεδρο τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ!

Οι 38 μετανάστες βρέθηκαν σε νησίδα εκτός ελληνικής επικράτειας, ενώ μέχρι την περισυλλογή τους στις 15 Αυγούστου, όταν με βάρκα εισήλθαν στη δική μας όχθη, η Ελλάδα δεν μπορούσε να προβεί σε διαδικασίες διάσωσης, καθώς στέκονταν σε εδάφη εκτός δικαιοδοσίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη νησίδα, που παρουσιάσθηκε από βρετανικό κανάλι. Οι ίδιοι λένε ότι γυρίσθηκε στη νησίδα στις 15 Αυγούστου και ώρα 13:00.

Ομως, στις καταθέσεις τους τόνισαν ότι είχαν περάσει στην ελληνική όχθη από τις 14 Αυγούστου, άρα διέδιδαν ότι ήταν εγκλωβισμένοι ενώ είχαν ήδη φύγει. Πώς όμως έφυγαν; Απαντούν με μία βάρκα που τους άφησε ένας περαστικός, όμως ταυτόχρονα λένε ότι βρήκαν βάρκα από τις 13 Αυγούστου, αλλά «φοβήθηκαν» να περάσουν όταν η απόσταση από την ελληνική όχθη ήταν 15 μέτρα και μικρού βάθους.

Επιπλέον, τα προβλήματα υγείας που επικαλέσθηκαν για μία έγκυο και ένα 9χρονο κορίτσι δεν επιβεβαιώθηκαν από τις ιατρικές εξετάσεις που έγιναν μετά τη διάσωσή τους.

Τι έγινε όμως με τηννεκρή 5χρονη Μαρία, για την οποία ανέφεραν ότι ετάφη στη νησίδα;

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, το παιδί είχε αποβιώσει προ της 10ης Αυγούστου. Οι γονείς λένε ότι είναι θαμμένο στη νησίδα, χωρίς σημάδι και σε άγνωστη τοποθεσία, όταν μεταξύ των 38 μεταναστών υπήρχαν άτομα που ήξεραν να στείλουν ακριβή στίγματα μέσω των εφαρμογών των κινητών τους. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία ή βίντεο του παιδιού, του σημείου ταφής ή της σχετικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, κατά παράβαση της ρήτρας εμπιστευτικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη λίστα του ΕΔΑΔ αναφέρεται μία οικογένεια από τη Συρία με 4 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο μεγαλύτερα από τον πρώτο γάμο.

Τα δύο μικρότερα παιδιά, που αναφέρονταν ως εγκλωβισμένα, διασώθηκαν και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Σε σύγκριση με τη λίστα υπάρχουν δύο διαφορές. Το ένα αντί για γεννηθέν το 2018, που αναφέρεται στο έγγραφο του δικαστηρίου, δηλώθηκε ως γεννηθέν το 2019, λάθος που είναι σύνηθες, και στο άλλο υπάρχει ένα γράμμα διαφορά στο μικρό του όνομα. Μάγια αντί Μαρία. Μαρία λέγεται και η μητέρα του κοριτσιού, πρωτοφανής σύμπτωση για όλες τις αιτήσεις που έχουν γίνει με γονείς από Συρία. Τέσσερα παιδιά δηλώθηκαν, τέσσερα παιδιά διασώθηκαν.

Μετά την άφιξη του ζεύγους στην Ελλάδα, αρχικά κατατέθηκε ότι η αποθανούσα ήταν δίδυμη της τρίχρονης Hanin, μετά κατέθεσαν ότι ήταν δίδυμη της Μάγια, όμως πέμπτο παιδί δεν υπήρχε στη λίστα του δικαστηρίου. Δυστυχώς η οικογένεια δεν δίνει άδεια στην Ελλάδα να απευθυνθεί στις τουρκικές Αρχές για εκταφή και μεταφορά στη χώρα μας ώστε να γίνει αξιοπρεπής κηδεία του παιδιού.

Ολα αυτά συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα. Είτε το παιδί πέθανε στις 10 Αυγούστου, αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το επεισόδιο στη νησίδα, είτε ακόμη χειρότερα για την αλήθεια, νεκρό παιδί δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση η φάμπρικα που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις «φιλικές» ΜΚΟ και κάποια έντυπα του εξωτερικού για τους απάνθρωπους Ελληνες στον Εβρο κατέρρευσε ολοκληρωτικά.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου