Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

IRIS-T: «Η Ουκρανία θα παραλάβει το προηγμένο γερμανικό σύστημα αεράμυνας τον Οκτώβριο»

 

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε η Γερμανίδα πρέσβης στην Ουκρανία, Άνκα Φελντχούζεν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. αναφορικά με την παράδοση γερμανικών οπλικών και πυραυλικών συστημάτων στο Κίεβο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα περίφημα συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου IRIS-T, που αποτελούν «διακαή πόθο» των Ουκρανών.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα πρέσβης δήλωσε ότι τα πυραυλικά συστήματα θα παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα μέσα στον Οκτώβριο, όπως ακριβώς είχε δηλώσει ο Γερμανός Καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο οποίος είχε ανακοινώσει ακόμα ότι το Βερολίνο θα στείλει στην Ουκρανία 12 τεθωρακισμένα οχήματα, 20 εκτοξευτήρες ρουκετών, πυρομαχικά ακριβείας και συστήματα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η Άνκα Φελντχούζεν δήλωσε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να προμηθεύσει το Κίεβο με συνολικά τέσσερα συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου IRIS-T και τόνισε ότι το δεύτερο κατά σειρά πυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να παραδοθεί στα τέλη του 2022.

Τα χαρακτηριστικά του

Το IRIS-T SL είναι ένα κινητό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας που χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο πύραυλο IRIS-T, η κατασκευή του οποίου σχεδιάστηκε ειδικά για την αναχαίτιση και την καταστροφή εχθρικών ανέριων απειλών. Είναι εγκατεστημένο σε ένα τροχοφόρο όχημα με δύο εκτοξευτές βλημάτων που μπορούν να «γεμίσουν» ξανά από ένα όχημα επαναφόρτωσης εξοπλισμένο με γερανό τοποθετημένο σε ανυψωτική πλατφόρμα.

Είναι εξοπλισμένος με έναν ανιχνευτή υπέρυθρης απεικόνισης (IIR) για υψηλή ακρίβεια σε πεδία επιχειρήσεων όπου λειτουργούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως αντίμετρα (ECM) και παρεμβολείς (jammers). Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLM μπορεί να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα απειλών, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι, ρουκέτες, συμβατικοί πύραυλοι αέρος – εδάφους, πύραυλοι cruise, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Φωτογραφίες αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου