Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Sabah: Η Τουρκία γιορτάζει τα γενέθλιά της με TFX, Altay, TB-3, Kizilelma, Anadolu

“Μια σειρά από νέες πολυαναμενόμενες πλατφόρμες, οι οποίες θα παραδοθούν το 2023, όταν η Τουρκία θα γιορτάζει την 100η επέτειο της Δημοκρατίας, υπόσχεται να παρουσιάσουν η τουρκική αμυντική βιομηχανία, με στόχο να παράσχει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον πιο προηγμένο εξοπλισμό που αναπτύχθηκε με εγχώριους πόρους”, αναφέρει σε εκτενές της άρθρο η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah..

“Το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης (MMU), το πιο σημαντικό τεχνολογικό έργο στη χώρα και πραγματοποιείται από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), θα βγει από το υπόστεγο στις 18 Μαρτίου 2023. Το TF-X MMU, ένα τζετ πέμπτης γενιάς  με παρόμοια χαρακτηριστικά με το F-35 Lightning II της Lockheed Martin”, αναφέρει η Sabah, προσφέροντας πρώτης ποιότητας σανό στους αναγνώστες της.

Το εγχώριο θα αντικαταστήσει τα  F-16, τα οποία σχεδιάζεται να αποσυρθούν σταδιακά μέχρι τη δεκαετία του 2030. Θα κάνει την παρθενική του πτήση το 2025 και θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2028, σύμφωνα πάντα με τα όνειρα των Τούρκων. “Η Τουρκία θα γίνει μια από τις χώρες με την υποδομή και την τεχνολογία για την παραγωγή πολεμικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς”, αναφέρει.

Το Hürjet, ένα εκπαιδευτικό ελαφρύ μαχητικό Α/Φ, θα πραγματοποιήσει επίσης την παρθενική του πτήση στις 18 Μαρτίου 2023. Θα πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές με τέσσερα πρωτότυπα κμε στόχο να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2025. Το Hürjet παρουσιάστηκε στην Teknofest στη Σαμψούντα. Αναμένεται να αντικαταστήσει τα  T-38 και τα  F-5.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη αυτή την περίοδο θα είναι η παρθενική πτήση του βαρέως επιθετικού ελικοπτέρου Atak-2. Το ελικόπτερο των 11 τόνων θα μπορεί να μεταφέρει 1,2 τόνους πυρομαχικά και θα έχει πυροβόλο 30 χιλιοστών. Η TAI θα κάνει επίσης την πρώτη παράδοση του ελικοπτέρου πολλαπλών αποστολών Gökbey.

Επίσης το UCAV Kızılelma αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση το 2023. Το 2023 αναμένεται επίσης η πρώτη πτήση του Bayraktar TB-3, της “ναυτικής έκδοσης” του μη επανδρωμένου που θα χρησιμοποιηθεί στο L-400 Anadolu ελλείψει F-35. Παράλληλα ολοκληρώθηκε ορισμένες δοκιμές του κινητήρα TS1400 της TUSAŞ Engine Industries (TEI) για χρήση στο ελικόπτερο Gökbey.

Όσον αφορά το TCG Anadolu, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, ετοιμάζεται επίσης να ενταχθεί στον στόλο, καθώς αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία πριν από το τέλος του 2022. Το TCG Anadolu πρόκειται να γίνει το πρώτο “εθνικό αεροπλανοφόρο” της χώρας. Επίσης η Sabah αναφέρει ότι εντός του 2022 θα παραδοθούν στο τουρκικό ναυτικό έξι υποβρύχια Type 214 Αναερόβιας πρόωσης.

Επίσης κάνει εκτενή αναφορά στα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους αλλά και σε κοινά οχήματα όπως το PARS IV 6X6 Special Operations Vehicle ή το Vuran, το πρώτο εκσυγχρονισμένο τεθωρακισμένο όχημα μάχης με ενσωματωμένο μη επανδρωμένο πυργίσκο που θα παραδοθεί το 2023. Τέλος κάνει λόγο για τα άρματα μάχης Altay που “θα ολοκληρωθούν με την προσθήκη κάποιων υποσυστημάτων”.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου