Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ιράν: Μίνι φορέματα, μαγιό, χαμόγελα - Πώς ήταν οι γυναίκες πριν το 1979 [Εικόνες]

 

Καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, φωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς ήταν η ζωή των Ιρανών γυναικών πριν από την "επανάσταση" του 1979.

Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής κράτησης, οι γυναίκες διαμαρτύρονται κατά του θρησκευτικού καθεστώτος του Ιράν εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Καθώς η χώρα συνεχίζει να διαμαρτύρεται, φωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς ήταν η ζωή των Ιρανών γυναικών πριν από την "επανάσταση" του 1979.

Η συλλογή φωτογραφιών -οι οποίες τραβήχτηκαν τη δεκαετία του 1960 και του 1970 και παρουσιάστηκαν σε περιοδικά και δημοσιεύσεις- δείχνει πόσο έχουν αλλάξει ο πολιτισμός, η μόδα και η ελευθερία των γυναικών.

Τις δεκαετίες πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979, το Ιράν κυβερνούσε ο βασιλιάς Ρεζά Σαχ Παχλαβί, γνωστός και ως Σάχης.

Ενώ η δικτατορία του Σάχη περιόρισε την πολιτική ελευθερία, ώθησε επίσης τη χώρα να υιοθετήσει τον κοσμικό εκσυγχρονισμό με δυτικό προσανατολισμό, επιτρέποντας κάποιο βαθμό πολιτιστικής ελευθερίας.

Δείτε φωτογραφίες από το PetaPixel, όπου ποζάρουν γυναίκες στο Ιράν φορώντας κοντά φορέματα, μαγιό, χαμογελώντας και ζώντας μια πιο ελεύθερη και εκπολιτισμένη ζωή:

Ιράν γυναίκες
Ιράν γυναίκες
Ιράν γυναίκες
Ιράν γυναίκες
Ιράν γυναίκες
Ιράν γυναίκες

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου