Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Πεσκόφ: Συλλάβαμε σαμποτέρ, προσπάθησαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream

 

Εγιναν συλλήψεις, αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Υποστηρίζει ότι ο αγωγός που διέρχεται από την Τουρκία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική για μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.

Σαμποτέρ συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τον αγωγό Turkish Stream, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταδίδει το Interfax.

«Κάποιες δυνάμεις, την πιθανή προέλευση αυτών των δυνάμεων υπαινίχθηκε ο Πούτιν, (...) έχουν ήδη επιχειρήσει να πλήξουν τον Turkish Stream. Συνελήφθησαν σαμποτέρ, συνελήφθησαν πολλά άτομα. Ήθελαν να τον ανατινάξουν. Στο έδαφός μας, στην ξηρά», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Προ ημερών και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανατινάξουν ένα από τα τμήματα του Turkish Stream.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ευρώπη στερείται στην πραγματικότητα τη δυνατότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί, να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο, ο Turkish Stream είναι η μόνη αξιόπιστη διαδρομήοπότε ο Πούτιν πρότεινε στον Τούρκο συνάδελφό του Ταγίπ Ερντογάν να κατασκευάσει έναν κόμβο φυσικού αερίου.

«Ο κόμβος φυσικού αερίου είναι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Κοιτάξτε, υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις και πράγματι η Ευρώπη στερείται στην πραγματικότητα τη δυνατότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί, να αγοράσει το φυσικό αέριό μας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το RIA Novosti.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου