Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ερντογάν και Πούτιν δεν συζήτησαν καθόλου το θέμα στη συνάντησή τους

 

Δεν συζήτησαν καθόλου για την Ουκρανία, τελικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα (13.10.2022) στο περιθώριο της 6ης Συνόδου Κορυφής της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), που διεξάγεται στην Αστάνα του Καζακστάν.

Αυτό μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ότι «το θέμα της ρωσο –ουκρανικής διευθέτησης δεν συζητήθηκε», παρά το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυε συνεχώς ότι θα παρουσιάσει το ειρηνευτικό του σχέδιο για την Ουκρανία στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, τις διαμηνύσεις του Ερντογάν είχε σχολιάσει χθες και ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ«στάζοντας μέλι» για την Τουρκία. Ο Ουσακόφ είχε δηλώσει ότι «αν μιλούσαμε με τους Ουκρανούς, θα το κάναμε στην Τουρκία», έχοντας πει λίγο πριν ότι «οι Τούρκοι προσφέρουν διαμεσολάβηση».

Άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει εδώ και καιρό τις συνομιλίες μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ παράλληλα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε χθες κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «το συντομότερο δυνατό».

Όμως, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα να διαπραγματευτεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διεκδίκησε και την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών τον Σεπτέμβριο, μετά από εκείνη της Κριμαίας το 2014.

Τελικά, Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν την πρόταση του Ρώσου προέδρου για ενεργειακό κόμβο προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, με τον ηγέτη του Κρεμλίνου να μην διστάζει να πει ότι θεωρεί τη γειτονική χώρα ως την πιο αξιόπιστη οδό για την παράδοση αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΠΗΓΗ https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου