Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ελληνική Επανάσταση 1821: Πότε αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στη Βοστόνη και τη Νέα Αγγλία, στις ΗΠΑ - Πασχαλινό γλέντι της νεολαίας με τους Εύζωνες της ομογένειας

Με τον καλύτερο τρόπο, ένα μοναδικό πασχαλινό γεύμα και γλέντι από το τμήμα ομογενών Ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη νεολαία, αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, στις έξι πολιτείες που αποτελούν τη Νέα Αγγλία στις ΗΠΑ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 13:00 τοπική ώρα, με τη μεγαλειώδη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της Βοστόνης και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ θα παρουσιαστούν και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί. 

Το πασχαλινό γεύμα και το γλέντι που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου, από τις 13:00 έως τις 18:00, στο χώρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου (50 Goddard Avenue, Brookline, Massachusetts), στη Μασαχουσέτη. Όσοι παρευρεθούν θα απολαύσουν ελληνικά εδέσματα, σαλάτες και τον παραδοσιακό οβελία ενώ θα τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά για τα χρόνια πολλά και θα ανταλλάξουν ευχές.

Η είσοδος στο χώρο είναι δωρεάν και αφορά νέες και νέους ηλικίας 16-40 ετών, από όλη τη Νέα Αγγλία. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κράτηση στο μέιλ mmdelicha@aol.com ή με επικοινωνία με τη δρ Μαίρη Δελιχάτσιου στον τηλ. αριθμό 6175387778.

 ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου