Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ACV-15: Η Τουρκία θα αναβαθμίσει τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού

Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) υπέγραψε σύμβαση με την FNSS για την αναβάθμιση των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (AAPC) ACV-15 του Τουρκικού Στρατού.

Η συμφωνία υπογράφηκε για να ενισχύσει την απόδοση του οχήματος και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του για επιπλέον 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας αδιευκρίνιστος αριθμός οχημάτων θα εξοπλιστεί με σύγχρονα υποσυστήματα για την υποστήριξη περισσότερων αποστολών και την αντιμετώπιση εξελιγμένων απειλών στο πεδίο της μάχης.

Η βελτίωση της ικανότητας θα καλύψει την κινητικότητα, τα επίπεδα προστασίας, τα ηλεκτρονικά συστήματα, την επίγνωση της κατάστασης και τη δύναμη πυρός. Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί διατηρώντας τις αμφίβιες δυνατότητες των οχημάτων μεταφοράς, εξήγησε η FNSS.

Η σύμβαση απαιτεί επίσης από την εταιρεία να παρέχει πλήρεις επισκευές κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων για να αυξήσει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του οχήματος. Το ACV-15 είναι ένα ελαφρύ όχημα μάχης και μεταφοράς στην κατηγορία 13 έως 15 τόνων σχεδιασμένο για τον Τουρκικό Στρατό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα οχήματα θα εξοπλιστούν με τηλεχειριζόμενο πύργο με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και είναι ικανά να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες σε διάφορα εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των ερήμων, των ανώμαλων δρόμων και των αυτοκινητοδρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης 135 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ACV-15.

Πηγή Τhe Defense Post / Φωτογραφίες FNSS

ΠΗΓΗ onalert

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου