Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Υπογραφή Delta V στη Μινιατούρα Βόμβα TOLUN που εκτοξεύτηκε από τη στεριά!

Ο υβριδικός πυραυλοκινητήρας της Delta V θα χρησιμοποιηθεί στην έκδοση της μινιατούρας βόμβας ASELSAN TOLUN που εκτοξεύεται από την ξηρά. Η χερσαία έκδοση του TOLUN μπορεί να θεωρηθεί ως η ισοδύναμη της GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Σουηδία.

Ενώ ο πυραυλοκινητήρας του πυραύλου πυροβολικού M26 χρησιμοποιείται για την εκτόξευση της μινιατούρας βόμβας GBU-39 στο GLSDB, η χρήση υβριδικού κινητήρα πυραύλων στην έκδοση του TOLUN που εκτοξεύεται από ξηρά μπορεί να αυξήσει σημαντικά την εμβέλεια λόγω κυριαρχίας πάνω στην ώθηση.



    🔴🇹🇷 Πρόεδρος Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Ο Δρ. İsmail Demir: «Το TOLUN θα εκτοξευτεί από ξηρά με τον υβριδικό κινητήρα της Delta V. Το σύστημα, που φτάνει σε ένα ορισμένο ύψος, θα εκτοξευτεί με συγκεκριμένη ταχύτητα».


https://twitter.com/Defence_Turk/status/1662571344737759234

 


   

 

 

 

 

 

 

 

Σε αντίθεση με τους πυραύλους πυροβολικού TRG-230 και TRG-300, το TOLUN, που εκτοξεύεται από την ξηρά, θα γλιστρήσει προς τον στόχο του χωρίζοντας από τον πύραυλο με τη βοήθεια προσαρμογέα/διαχωριστή αφού φτάσει σε ένα ορισμένο ύψος μέσω του πυραύλου, συνεχίζοντας την πτήση του σαν να είχε εκτοξευθεί από αεροπλάνο.

Ως πλωτό πυρομαχικό, το TOLUN είναι πιο ευέλικτο από τις ρουκέτες πυροβολικού, επιτρέποντας πιο ευέλικτο χτύπημα σημειακών στόχων όπως οι σπηλιές. Η εκτόξευση του TOLUN στην ξηρά θα συμβάλει σημαντικά στην επιχειρησιακή ευελιξία του πυροβολικού από αυτή την άποψη. Επιπλέον, όταν εξετάζεται το παράδειγμα GLSDB, εκτός από τους μπροστινούς στόχους, οι πλαϊνοί και οι πίσω στόχοι μπορούν να χτυπηθούν με μια ορισμένη μείωση της εμβέλειας. Ο υβριδικός πυραυλοκινητήρας της TOLUN με ρυθμιζόμενη ώθηση στη διαμόρφωση της ξηράς μπορεί να είναι μια λύση στο πρόβλημα εμβέλειας του GLSDB, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τη γωνία εμπλοκής.



Στοιχεία του GLSDB

Σε αντίθεση με τους πυραύλους πυροβολικού, το TOLUN μπορεί επίσης να είναι μια νέα λύση για προστατευμένες κατασκευές, η οποία έχει επίσης κάποια δυνατότητα διείσδυσης από σκυρόδεμα. Στις νότιες περιοχές μας και πέρα ​​από τα σύνορα, οι προστατευμένες δομές και οι σπηλιές συναντώνται συχνά τύπους στόχων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιούνται κυρίως για να χτυπήσουν αυτούς τους στόχους με υγιή τρόπο. Με την εκτόξευση του TOLUN από την ξηρά, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά κέρδη από άποψη κόστους αφαιρώντας τον φόρτο εργασίας από τα F-16.

Η ιδέα με το TOLUN-IIR, του οποίου οι μελέτες ανάπτυξης συνεχίζονται την επόμενη περίοδο. Μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό ενάντια σε κινούμενους στόχους όπως νηοπομπές και πολεμικά πλοία.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου μια από της μεγαλύτερες απειλές για εμάς με μεγάλη εμβέλεια, δεν έχει καμία σχέση με τα περιπλανώμενα πυρομαχικά γιατί έχει μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια από της μεγαλύτερες. 

ΠΗΓΗ hellenicdefencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου