Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κύμα εγκληματικότητας Αλβανών στη Βρετανία – Δεκάδες Αλβανοί στις φυλακές

 

Φωτό: Shqiptarja

Μάιος 30, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις βρετανικές αρχές δείχνουν σημαντικό αριθμό Αλβανών μεταναστών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί συνολικά σε 130 χρόνια κάθειρξη για διάφορα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, γράφει σήμερα αλβανικό δημοσίευμα.

Έχουν καταδικαστεί για φόνους, βιασμούς, βία, παράνομη χρήση και κατοχή όπλων, απαγωγές, συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και παραγωγή κάνναβης σε αγροκτήματα που διοικούνται από συμμορίες σε σπίτια και βιομηχανικές εκτάσεις.

Συνολικά 130 χρόνια φυλάκισης για τους ογδόντα κρατούμενους Αλβανούς μετανάστες θα κοστίσει στον φορολογούμενο του Ηνωμένου Βασιλείου τουλάχιστον 20 εκατομμύρια λίρες για να στεγάσει κάθε δράστη για τη θητεία του, με μέσο κόστος 57.000 £ ανά κρατούμενο ετησίως.

Το πόρισμα βασίστηκε σε λεπτομερή ανάλυση κάθε δικαστικής υπόθεσης στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τους τέσσερις μήνες από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Πέρυσι, 12.301 Αλβανοί έφτασαν στη Μεγάλη Βρετανία με μικρά σκάφη, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του συνόλου των 45.755.

Τα στοιχεία ήρθαν καθώς ο Robert Jenrick, ο υπουργός Μετανάστευσης, ξεκίνησε μια πενθήμερη περιοδεία στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη για να ενισχύσει τη συνεργασία με άλλες χώρες, με την ελπίδα να επιτευχθούν παρόμοιες συμφωνίες με την Αλβανία για τον περιορισμό της ροής μεταναστών και κατά του προσωπικού που εμπλέκονται σε συμμορίες λαθρεμπορίου.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος δήλωσαν ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς τους μετανάστες ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστούν στη «γκρίζα» αγορά ή για συμμορίες ναρκωτικών οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δέλεαρ της γκρίζας οικονομίας, όπου οι μετανάστες μπορούν να κερδίζουν έως και 100 λίρες την ημέρα στις κατασκευές, τη φιλοξενία, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή το κουρείο ή 1.000 £ την εβδομάδα ως «κηπουρός» σε μια φάρμα κάνναβης, είναι υπερβολικά συντριπτικό για τους Αλβανούς.

Σαράντα εννέα από τους Αλβανούς που καταδικάστηκαν φέτος φυλακίστηκαν για παραγωγή κάνναβης.

 Αν και το Καταδικαστικό Συμβούλιο συνιστά έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, και οι 49 καταδικάστηκαν σε ποινές μικρότερης του ενός έτους μετά την παραδοχή της ενοχής τους για μείωση του χρόνου φυλάκισής τους. Άλλοι εννέα φυλακίστηκαν για κατοχή ή προμήθεια ναρκωτικών.

Οποιοσδήποτε Αλβανός καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των τεσσάρων ετών αντιμετωπίζει απέλαση βάσει νέας συμφωνίας για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στις αλβανικές φυλακές. 

Η Βρετανία θα πληρώσει 14 εκατομμύρια λίρες για την αναβάθμιση των αλβανικών φυλακών για να συλλάβει 200 ​​από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Αλβανίας. Όσοι καταδικάζονται σε ένα έως τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζουν επίσης απέλαση.

Οι Αλβανοί, είναι η μεγαλύτερη υπηκοότητα στις φυλακές με 1.393 αλλοδαπούς παραβάτες στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 830 Πολωνούς, 823 Ρουμάνους, 391 Τζαμαϊκανούς και 380 Λιθουανούς.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου