Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΠΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ και συνωμοσιολογία;

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο Α. Τσίπρας το υπονόησε ευθέως χθες στον ΣΚΑΪ: Πίσω από τους αποκλεισμούς δεξιών κομμάτων βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης. Οι «γραφιάδες» του και οι ντουντούκες του, το λένε ακόμα πιο χοντροκομμένα.
Ενώ στο παιχνίδι της συνωμοσιολογίας μπήκαν και καθηγητάδες του Δημοσίου Δικαίου και για να είμαι ακριβής ένας, κι αυτός εμφανώς στρατευμένος τους τελευταίους μήνες. Υιοθετώντας την ακραία πολιτική και αντιεπιστημονική άποψη πως ο μεθοδευμένος από την κυβέρνηση αποκλεισμός κομμάτων προκαλεί «υπόνοιες δικαιοκρατικών ολισθημάτων», αλλά και ότι «για πρώτη φορά στα 49 χρόνια της Μεταπολίτευσης δημιουργούνται σκιές ως προς την τήρηση του Συντάγματος».

Τους αποκλεισμούς τούς έκανε η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, με βάση τη νομοθεσία και κατόπιν ενστάσεων από άλλα κόμματα. Τα κόμματα των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, Ν. Νικολόπουλου ή της Α. Λατινοπούλου τα απέκλεισε η Ολομέλεια των ανώτατων δικαστών. Τι εννοεί άραγε ο Α. Τσίπρας, ο καθηγητής, αλλά και ο Κ. Βελόπουλος -ο οποίος άνοιξε ήδη την αγκαλιά του εν όψει των εκλογών της 2ας Ιουλίου- ότι ο Κ. Μητσοτάκης ελέγχει τους αρεοπαγίτες και τους αναθέτει «πολιτικά συμβόλαια»; Γελοιότητες. Και μέγιστη ασέβεια στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Αλλά φεύγοντας από την προφανή γελοιότητα, πέφτει κανείς σε μια μεγαλύτερη πολιτική γελοιότητα. Εστω ότι με ένα μαγικό τρόπο η αόρατος πρωθυπουργική χειρ απέκλεισε κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ. Με τι στόχο το έκανε; Να πάρει ψήφους από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους των αποκλεισθέντων κομμάτων; Πρόκειται για τους πιο αντι-Νεοδημοκράτες και αντι-Μητσοτακικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από Ν.Δ. και Μητσοτάκη. Αρα πρέπει να είναι εξαιρετικά αφελής ο Κ. Μητσοτάκης, ώστε να «μεθόδευσε» την αιμοδοσία του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ελληνικής Λύσης. Και δεν είναι αφελής.

Ο,τι είπε ο Δ. Μαύρος της MRB για τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του αποκλεισμένου κόμματος Κασιδιάρη («το 60% των ψηφοφόρων Κασιδιάρη δεν ξέρει πού να πάει -προτιμούν Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα της Βουλής»), ισχύει απολύτως και για τους εν δυνάμει ψηφοφόρους δεξιών μορφωμάτων με εθνικιστικές ή ψεκασμένες ευαισθησίες. Δεν χρειάζεται ούτε data ούτε μεγάλη επιστημοσύνη ούτε να έχει κανείς μεταφυσικές ικανότητες για να το καταλάβει. Αρκεί να μιλήσει 10 λεπτά μαζί τους. Το μένος τους κατά της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερο από την αντιπάθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Κασιδιάρη.

Αρα, τι λέει η πραγματικά αφελής συνωμοσιολογία του «ξεκαθαρίσματος στη δεξιά πολυκατοικία»; Οτι ο Κ. Μητσοτάκης ως ο ιδανικότερος των ιδανικών αυτοχείρων συνειδητά «μαζεύει ψήφους» για τον Α. Τσίπρα και τον Κ. Βελόπουλο. Προφανώς δεν αντέχουν σε στοιχειωδώς σοβαρή κριτική τέτοιου είδους φτηνές συνωμοσολογικές θεωρίες, που απευθύνονται μόνο σε πολύ αφελείς. Και θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η αιφνίδια ευαισθησία του Α. Τσίπρα για την τύχη των μικρότερων «δεξιών κομμάτων», αν δεν επρόκειτο για εξόφθαλμη υποκρισία. Η οποία προκαλείται αντανακλαστικά από τη διάχυτη πολιτική απελπισία του, εν όψει των δύο νέων ηττών που έρχονται και το ξέρει.

ΑΙΧΜΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Το φλερτ του Α. Τσίπρα με τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη έχει γίνει ιδιαίτερα τολμηρό. Στα όρια του ξεδιάντροπου. Από κοντά και ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος με… «βαριά καρδιά» είπε ένα ξερό «όχι» στον αποκλεισμό του κόμματος του Κασιδιάρη. Αλλά και ο Κ. Βελόπουλος που δήθεν σφυρίζει αδιάφορα, αλλά έψαχνε επιλαχόντες της Χ.Α. για να βάλει στα ψηφοδέλτιά του. Βεβαίως ο πιο ψυχοπονιάρης, αλλά και αποκαλυπτικότερος όλων, είναι ο πρώην ΑΝΕΛίτης και νυν ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παπαχρηστόπουλος, ο οποίος μιλώντας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, είπε, «δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Δεν είμαστε τόσο σκληροί!» Δηλαδή ο αποκλεισμός από τη Βουλή μιας φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ξαφνικά έγινε θέμα… ανθρωπισμού…

Πώς κατάντησε έτσι ο επικεφαλής της Αριστεράς, η οποία -και όχι μόνο- έχει υποφέρει τα πάνδεινα από το ναζισμό; Δεν ψήφισε την τροπολογία-μπλόκο, με ανύπαρκτη επιχειρηματολογία και παιδική ρητορική. Απέφυγε να καταθέσει υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, όπως έκαναν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., προκειμένου να δώσουν στοιχεία και επιχειρήματα στην Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Α. Πάγου, για να αποκλείσει το ναζιστικό μόρφωμα-εγκληματική οργάνωση. Δεν χάνει ευκαιρία να αναζητήσει υποδορίως στοιχεία «αντισυστημικής» συνάφειας με τους «αγανακτισμένους» ακροδεξιούς, όπως έκανε και το 2012 στις πλατείες.

Και ο Α. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης και ο Κ. Βελόπουλος έκαναν ό,τι έκαναν, ξέροντας ότι ο Αρειος Πάγος θα απέκλειε το κόμμα Κασιδιάρη. Αρα, ψηφοθηρώντας ασύστολα και απροκάλυπτα. Ψαρεύοντας χωρίς κουκούλα στα θολά νερά της δεξαμενής των ψηφοφόρων μιας εγκληματικής οργάνωσης. Για να δικαιώσουν αναδρομικά την ιστορική ρήση του Ν. Βούτση, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρούσε τις ψήφους της Χ.Α., για να ψηφιστεί και να ισχύσει η απλή αναλογική από τις εκλογές του 2019, «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι»… Και επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα, όσοι σαλιαρίζουν πολιτικά με τον Κασιδιάρη και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του δεν μπορεί παρά να είναι «δημοκρατικές εξαιρέσεις».

Γιατί χρειάστηκε ένα 24ωρο;

Από τη στιγμή που οι θρασύδειλοι κουκουλοφόροι πέταξαν γιαούρτια στον Θ. Πλεύρη και στα δύο ανήλικα παιδιά του, μέχρι την έκδοση μιας «μασημένης» και γενικόλογης καταδικαστικής ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες. Το θέμα πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και στα social media και στον δημόσιο διάλογο. Η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη βίαιη και αποκρουστική πράξη των κρυπτόμενων «αγωνιστών». Κι όμως η Κουμουνδούρου σιωπούσε. Αφήνοντας όμως τα τρολ της, αλλά και επώνυμα στελέχη της να βυσσοδομούν, στην προσπάθειΆ τους να… δικαιολογήσουν την επίθεση σε ανήλικα παιδιά κι έναν υπουργό.

Η δημόσια σιωπή όμως δεν σήμαινε και εσωτερική ησυχία. Ηδη από την πρώτη στιγμή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στοιχειώδη συναίσθηση της χυδαιότητας των γιαουρτιών ζητούσαν επίμονα να εκδοθεί ανακοίνωση καταδίκης του γεγονότος. Ομως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον απολάμβανε τα εμετικά σχόλια του Διαδικτύου υπέρ του γιαουρτώματος ανήλικων παιδιών. Λέγεται ότι υπήρξαν και στιγμές μεγάλης εσωτερικής έντασης, με ιστορικά και πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγούν την εσωτερική αντιπαράθεση στα άκρα απειλώντας με δημόσια διαφοροποίηση. Κατόπιν όλων αυτών, εκδόθηκε μια δειλή ανακοίνωση, η οποία δεν αναφερόταν ούτε καν ονομαστικά στο θλιβερό περιστατικό, μιλώντας γενικά και αόριστα. Η 24ωρη αποκαλυπτική σιωπή ήταν αποτέλεσμα μιας διαπάλης ήθους και πολιτικού αριβισμού που κατέληξε σε μια παραλυτική συμφωνία, η οποία κατόπιν εορτής ουσιαστικά δεν είπε τίποτα…

ΑΠΟΡΙΕΣ -1

Πώς να είναι η «σκορδαλιά χωρίς σκόρδο»; Οπως είπε ο ηγέτης ότι θα είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα»; Δεν κουνιέται με τίποτα, ε;

ΑΠΟΡΙΕΣ -2

«Νατουραλιζέ ομογενείς» δεν υπάρχουν. Οι Κύπριοι είναι Ελληνες. Αλλά οι «νατουραλιζέ αριστεροί» περισσεύουν;

ΑΠΟΡΙΕΣ -3

«Συμβόλαιο αλλαγής», πιο ΠΑΣΟΚ σηκώνεται ο μακαρίτης ο Μένιος από το μνήμα;

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου