Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Τουρκία: Ιμάμης καλεί τους πιστούς να πάρουν τα όπλα την Κυριακή των εκλογών

Κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στις 19 Μαΐου στο Τζαμί Cebeci στο Σουλτανγκαζί της Κωνσταντινούπολης, ο ιμάμης του τζαμιού, Μουράτ Γκιουνντοουντού, κάλεσε την κοινότητα να πάρει τα όπλα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Ο Ισμαΐλ Αρί από την εφημερίδα Birgün κατήγγειλε το γεγονός και μοιράστηκε επίσης τα βίντεο που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από κινητά τηλέφωνα, τα οποία δείχνουν ότι ο ιμάμης καλεί τους προσευχόμενους στο τζαμί να πάρουν όπλα το βράδυ των εκλογών. 

Ο ιμάμης ακούγεται να λέει: "ετοιμάστε τα όπλα σας για τη νύχτα της 28ης Μαΐου. Έχω δύο όπλα, γεμάτα μέχρι πάνω. Ας κοπιάσουν! Τι είναι αυτό το βασανιστήριο που υφίσταται αυτή η χώρα εξαιτίας σας για 80 χρόνια; Τι είναι αυτό υποφέρουμε από τους απογόνους των Αρμενίων; Έχουμε τόσους μάρτυρες", λέει ο ιμάμης αναφερόμενος σαφώς στον καημό των φανατικών ισλαμιστών να καταλύσουν πλήρως την όποια κοσμικότητα στη χώρα.

Ένα άτομο σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε στον ιμάμη ενώ κάποιοι άλλοι στο τζαμί τον πλησίασαν. Ο ιμάμης και όσοι τον συνόδευαν έβγαλαν τον άνδρα με βία από το τζαμί. 

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου