Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Οι κυρ Παντελήδες απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησαν ηχηρά

Tο αποτέλεσμα απρόσμενο, σεισμικό, καταποντιστικό. Ενδείξεις υπήρχαν, οι δημοσκόποι έβρισκαν την αξιωματική αντιπολίτευση πιο χαμηλά από όσο τον έδιναν στις έρευνές τους, αλλά ήταν μετριοπαθείς λόγω του διαρκούς μπούλινγκ που υφίσταντο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πετσωμένοι. Αλλά την κατάρρευση όντως δεν την διείδαν.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΗΓΗ LIBERAL.GR

Έχουμε την προσωπική άποψη ότι δεν κέρδισε η ΝΔ. Έχασε κατά κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα όσα έχουμε εντοπίσει και γράψει κατά καιρούς, και για τα οποία μας χυδαία μας καταχωρούσαν στα «τσιράκια Κούλη». Δεν έχουμε τίποτα καινούργιο να πούμε για να εξηγήσουμε το αποτέλεσμα. Κουραστική επανάληψη των παλιών κάνουμε.

Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης. Έχασε κυρίως η χυδαιότητα της πολιτικής και κέρδισε η θεσμικότητα του πολιτικού πολιτισμού. Ένας λαός κουρασμένος και απογοητευμένος, που διονυσιάστηκε κάποτε από τις ρωμαλέες υποσχέσεις αναμενόμενων επικών μαχών, είδε τελικά ότι κινδύνεψε να γίνει παρίας της Ευρώπης στα χέρια ιδεοληπτικών μαθητευόμενων μάγων, που έπαιξε τις τύχες του στα χέρια τους.

Που είδε ότι αυτά που θεωρούσε στοιχειώδη για την αυθυπαρξία του και το μέλλον του, την οικονομική και την επαγγελματική του προκοπή, την ασφάλεια των συνόρων του, τη μόρφωση των παιδιών του, να λοιδορούνται και να περιφρονούνται, ως επιδιώξεις των συμβιβασμένων κυρ Παντελήδων, οι οποίοι δεν ήταν ικανοί να καταλάβουν τη μέθεξη των οραματισμών ενός κόμματος που παρότι είχε κυβερνήσει, προέβαλε ως ονειρώξεις τα αιτήματα του περιθωρίου.

Ένας λαός π.χ. που έτρεμε για την υγεία του, έβλεπε τα λεφούσια του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας να διαδηλώνουν για τα παράλογα αιτήματα του Κουφοντίνα και να στοιχίζεται πίσω από τους «γεννήθηκα 17Νοέμβρη». Που έβλεπε την κοινωνική του σύνθεση να αλλοιώνεται από την παράνομη μετανάστευση και όταν εξέφραζε στοιχειώδη προβληματισμό, να κατηγορείται ως ρατσιστής και φασίστας.

Ένας λαός που είδε ότι παραδόθηκαν αρχέγονα δικαιώματα (αν και δεν πολυμέτρησαν αυτά τελικά στις εκλογές) στους Σλάβους των Σκοπίων, και τους προετοίμαζε για νέες Πρέσπες, του Αιγαίου. Φοβήθηκε ότι θα ξαναβγούμε χαμένοι, αυτή τη φορά από την προαιώνια διαμάχη.

Ένας λαός που έβλεπε τους Πολάκηδες (ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;) να του κουνάνε το δάκτυλο, να τον προειδοποιούν, να τον απειλούν ότι αν ξανάρθουν θα τον κυνηγήσουν και θα τον τιμωρήσουν. Ένας λαός που έβλεπε τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύουν μίσος, χυδαιότητα, τοξικότητα. Να παραφράζουν και να αγνοούν τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, μιλώντας για «χούντα Κούλη» και ο αρχηγός τους να μιλάει για «καθεστώς Μητσοτάκη».

Ένας λαός που έβλεπε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτόν που έστελνε την σύζυγό του να συμπαρασταθεί στη Μάγδα Φύσσα εργαλειοποιώντας τον πόνο μιας πονεμένης μάνας, να στέλνει μήνυμα ότι η ψήφος των ψηφοφόρων της Χ.Α. ήταν καλοδεχούμενη. Χυδαία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αυτοί έπνεαν μένεα κατά του Μητσοτάκη γιατί το κόμμα τους αποκλείστηκε. Δεν έχει υπάρξει πιο ντροπιαστικό κάλεσμα από αριστερό κόμμα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου