Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η MBDA ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα… γραφείο στην Αθήνα

Η MBDA εγκαινίασε σήμερα το μόνιμο γραφείο της στην Αθήνα, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα και αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε:

«Τα εγκαίνια του γραφείου μας στην Αθήνα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και 50 χρόνια και έχουμε συμβάλει σε μια στρατηγική και στενή συνεργασία με την Ελλάδα, βασισμένη σε ισχυρή αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μέσα από αυτή τη μόνιμη παρουσία της MBDA στην Αθήνα, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις τοπικές μας επενδύσεις στην Ελλάδα και να συνεργαστούμε με ελληνικούς θεσμούς για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βασικά τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.”

Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος πελάτης της MBDA για τον πύραυλο Exocet το 1968 και η εταιρεία έχει συνεργαστεί με
τη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Η Ελλάδα επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτή τη μακροχρόνια σχέση με
συμβάσεις για πακέτα όπλων για το μαχητικό αεροσκάφος Rafale και τις  Φρεγάτες του Ελληνικού Ναυτικού (FDI HN).

Το νέο γραφείο της MBDA στην Αθήνα θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμη στενότερη συνεργασία, ανάπτυξη του συμμετοχής ελληνικών εθνικών εταιρειών και φορέων στα προγράμματα της MBDA στην  Ελλάδα και τις  επακόλουθες φάσεις τους. Η πρώτη σύμβαση υπογράφηκε το 2021 για την προμήθεια πακέτου οπλικών συστημάτων για τα πρώτα 18 μαχητικά Rafale της ΠΑ και η δεύτερη υπογράφηκε το 2022 αναφορικά με τα όπλα των άλλων 6 Rafale. Παράλληλα υπεγράφη και τρίτη σύμβαση για πακέτο όπλων τελευταίας τεχνολογίας από την MBDA για τον εξοπλισμό νέων φρεγατών FDI του ΠΝ.

Σχετικά με το MBDA

Η MBDA είναι ένας μοναδικός πολυεθνικός ευρωπαϊκός όμιλος, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των σύνθετων οπλικών συστημάτων. Διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και απασχολεί πάνω από 14.000 εργαζομένους που υποστηρίζουν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας,
Ισπανία και του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων συμμαχικών χωρών παγκοσμίως.  Η MBDA είναι ο μόνος Ευρωπαϊκός όμιλος ικανός να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πολύπλοκα όπλα για να καλύψει όλο το φάσμα των αναγκών με καινοτόμες λύσεις. Η MBDA αποτελεί κοινοπραξία των Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) και Leonardo (25%).

ΠΗΓΗ defence-point

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου