Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Τουρκία: Διέρρευσε έγγραφο της Τurkcell πως «κλειδώνει» τα γραφεία της το ΣΚ - Φόβοι για την ασφάλεια των εκλογών


Σε θέση άμυνας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Turkcell καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας υπερασπίζεται την απόφαση της να κλείσει τα γραφεία της στους περισσότερους υπαλλήλους της το Σαββατοκύριακο των εκλογών, επικαλούμενη σχέδια συντήρησης την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τούρκοι χρήστες του Twitter άρχισαν την Παρασκευή να μοιράζονται ένα εσωτερικό σημείωμα από τη διοίκηση της Turkcell που απαγόρευε στο προσωπικό της την είσοδο στα γραφεία μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ο σάλος αντανακλά τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από την ψηφοφορία. Σε απάντηση, η εταιρεία είπε ότι λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να διατηρήσει την αδιάλειπτη υπηρεσία κατά τις εκλογές της Κυριακής.

Η είδηση «τάραξε τα νερά» αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνήθηκε.

Η Turkcell υπεραμύνθηκε του έργου λέγοντας πως είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στις προηγούμενες εκλογές. Είναι απαραίτητο να διατηρούνται ανέπαφες οι υπηρεσίες σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας και να προστατεύεται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από «κακόβουλες» επιθέσεις, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε σκληρή κούρσα με τον Ερντογάν, προειδοποίησε οι ρωσικές δυνάμεις να μην αναμειχθούν στις εκλογές της χώρας.

Η Turkcell ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό fund της Τουρκίας, ενώ ο Ρώσος δισ. Mikhail Fridman έχει μερίδιο 19,8% μέσω του επενδυτικού του οχήματος LetterOne.

ΠΗΓΗ https://www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου