Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην τρίτη θητεία Ερντογάν


Ο Αθανάσιος Καμηλάρης, αντιπρόεδρος Αινησίου Δέλτα Έβρου μίλησε για τις εξελίξεις στον Έβρο και ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Αθανάσιος Καμηλάρης, αντιπρόεδρος Αινησίου Δέλτα Έβρου μίλησε για τις εξελίξεις στον Έβρο.

«Τις τελευταίες μέρες στον Έβρο υπάρχει μία κινητικότητα, η αστυνομία και ο στρατός είναι επί ποδός μέρα και νύχτα. Τα παιδιά προσπαθούν να φυλάξουν τα σύνορά μας. Στο Δέλτα που βρίσκομαι εγώ είναι πιο ήρεμα τα πράγματα».

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σχετικά με την επιλογή του Χακάν Φιντάν να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αυτό που είναι γνωστό είναι ότι λύνει υποθέσεις. Είναι ένα πρόσωπο που είχε επαφές με την Αίγυπτο, καθόλη την περίοδο που είχαν οι δύο χώρες κακές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και με τον Άσαντ.

Ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μίλησε αρχικά αναφορικά την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

«Η διακομματική επιτροπή που είχε συσταθεί για την Θράκη έκανε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση για την μειονότητα, κι έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εργαλειοποίηση της μειονότητας».

Αναφορικά με την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο αναπληρωτής καθηγητής επεσήμανε: «Πρέπει να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα. Η Τουρκία θα κάνει μία επαναπροσέγγιση με την Δύση, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να ανοίγει αχρείαστα μέτωπα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου