Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Tι σημαίνει «ελευθερία» για τον Σύριζα και το ΚΚΕ;

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Ώστε, λοιπόν, η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική, κατά τον Φίλη, συνεπώς και τον Σύριζα, όσο και να δειλιάζει να το πει. Η δήλωση Φίλη, που είχε καταργήσει τον Επιτάφιο του Περικλή από τα σχολεία και είχε αιτιολογήσει την δολοφονία του Κατσίφα, δίνει για μια ακόμη φορά το στίγμα του Σύριζα που αναθεωρεί, σαν να είναι τουρκικό κόμμα, ή απ’ το Αζερμπαϊτζάν,  την συνθήκη της Λωζάννης αλλά και την συνθήκη για την παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης,  το 1913.  Ο Σύριζα «μάχεται» για την μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, που ευημερεί και πολλαπλασιάζεται, ενώ η Τουρκία με εθνοκάθαρση στράγγιξε την ελληνική εθνική μειονότητα σε Ιμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη, και δικαιολογεί την καταπίεση της εθνικής μας μειονότητας στην Αλβανία.

   Άρα, είναι συνεπής στην κομματική γραμμή, η παράταξή τους στον Δήμο Αθηναίων. Η  είδηση πέρασε στα ψιλά, αν και έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδη και να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Ο δήμος Αθηναίων  εξέδωσε ψήφισμα κατά της φυλάκισης του Φρέντυ Μπελέρη και αρνήθηκαν να το υπογράψουν οι παρατάξεις του Σύριζα και του ΚΚΕ!  Όποιος ξέρει την ιστορία, δεν πρέπει να εκπλήσσεται. Όμως πότε, τέλος πάντων, τα δύο αυτά κόμματα θα στηρίξουν τα εθνικά δίκαια, σύμφωνα με τις συνθήκες, και  τι άνθρωποι είναι αυτοί οι σύντροφοι; Γιατί τέτοια απροθυμία να στηρίξουν την εθνική μειονότητα στην Νότια Αλβανία (Βόρεια Ήπειρο); Γιατί αρνούνται το ίδιο το διεθνές δίκαιο; Γιατί αντιδράνε,  ορθώς, για  την Παλαιστίνη, αλλά δικαιολογούν και αιτιολογούν τους Τούρκους και τους Αλβανούς, να μην πούμε για τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων (για τους οποίους δεν διστάσανε να κάνουνε ολόκληρο εμφύλιο); Τι συμβαίνει, τελικά, στην ψυχή τους και πότε επιτέλους θα μεταστρέψουν την παράλογη στάση τους που φθείρει τον λαό και το έθνος, όταν ένα υπερδραστήριο και υπερθορυβώδες τμήμα του επιτίθεται με τέτοιο μένος κατά της πατρίδας του, μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά;

  Όπως πανηγύρισαν πολλοί «προοδευτικοί» με την δολοφονία του Κατσίφα (ακόμα οι Αλβανοί δεν έχουν βγάλει το σχετικό βούλευμα), έτσι χαίρονται τώρα με τον Μπελέρη. Τον κλείνουν φυλακή για να του στερήσουν την δημαρχία, εκλέγεται, το  αλβανικό αυταρχικό  καθεστώς συνεχίζει την κράτησή του και η Ελλάδα, που έχει έννομο συμφέρον, καθώς επιπλέον πολλοί Βρειοηπειρώτες έχουν και διπλή υπηκοότητα,  παρακαλάει, εξευτελιζόμενη, την Αλβανία, και την ΕΕ,  να ελευθερώσει τον Μπελέρη, χωρίς να προβαίνει ούτε σε ένα άμεσο αντίμετρο εναντίον της.

Το έχω γράψει εδώ και πέντε χρόνια: Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, ήταν μήνυμα προς όλους: Κάνετε ό,τι θέλετε, δεν θα αντιδράσουμε. Κι αυτό συμβαίνει. Αυτή είναι η Ελλάδα διεθνώς. Ανυπόληπτη και παίγνιο ισχυρών και αδυνάμων. Δες την σημερινή συμμετοχή Ισπανίας, Πολωνίας (ανακάλεσαν μόλις), Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν (γιατί δεν τους απειλούμε με αντίποινα στην ΕΕ;) σε ασκήσεις με τον τουρκικό στρατό απ’ τα κατεχόμενα. Ανυπόληπτη και ανύπαρκτη. Συνθλίβεται και  αυτοχειριάζεται μεταξύ μιας δεξιάς, δειλής και καταστροφικής, με ενδεχόμενο δόλο σε κάθε της ενέργεια, και μιας αριστεράς, με ομολογημένο δόλο, από το 1922 και την Μακεδονία μέχρι τον Κατσίφα και τον Μπελέρη. Για τους συντρόφους, η Αλβανία είναι μια δεύτερη ΕΣΣΔ και την υπερασπίζονται πάντα γιατί  τους «έσωσε» απ’ την «μοναρχοφασιστική» Ελλάδα, μετά τον εμφύλιο. Αναρωτιέται κανείς, ωστόσο, γιατί ύστερα δεν επεδίωκαν να πάνε στον αλβανικό παράδεισο, αλλά ζήταγαν να επιστρέψουν στον μοναρχοφασισμό.


 

ΠΗΓΗ ardin-rixi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου