Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ουκρανία: Κρείττον του λαλείν το σιγάν – Το μυστηριώδες βίντεο του Κιρίλο Μπουντάνοφ που γίνεται viral


Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Ουκρανία, δεν είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα εκδηλωτικός ή και ομιλητικός.

Οι συνεντεύξεις του μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σπανίζουν.

Ακόμη κι όταν ακούστηκε πως θα ήταν ο διάδοχος του υπουργού Άμυνας στην Ουκρανία, του Ολεξίι Ρέζνικοφ, ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις.

Φαίνεται όμως τώρα ότι το… παράκανε: υιοθετώντας πλήρως την αρχαιοελληνική παροιμία «κρείττον του λαλείν το σιγάν», ο Κιρίλο Μπουντάνοφ πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Στο βίντεο εμφανίζεται μόνον ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που κοιτά σιωπηλός και ανέκφραστος επί 30 δευτερόλεπτα την κάμερα.

Το βίντεο – που ήδη έχει γίνει viral στις τάξεις των Ουκρανών – τελειώνει με μία φράση: «Τα σχέδια αγαπούν τη σιωπή».

Δείτε το βίντεο:

 Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ (Kyrylo Oleksiyovych Budanov) γεννήθηκε στο Κίεβο στις 4 Ιανουαρίου 1986. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 37 ετών, κατέχει ήδη τον βαθμό του στρατηγού «δύο αστέρων», που συνήθως στους δυτικούς στρατούς δίνεται σε αξιωματικούς άνω των πενήντα ετών.

Μετά την αποφοίτησή του από το Ινστιτούτο Επίγειων Δυνάμεων της Οδησσού το 2007, άρχισε να υπηρετεί στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, γνωστή με το ακρωνύμιο «GUR».

Ο Μπουντάνοφ πολέμησε ενάντια στις φιλορωσικές δυνάμεις στον πόλεμο που ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία το 2014, λίγο μετά την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Μόσχα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, συμμετείχε σε μια σειρά από διαβαθμισμένες ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και έχει ανακηρυχθεί Πλήρης Ιππότης του Τάγματος του Θάρρους, ένα από τα πολλά κρατικά βραβεία που έχει κερδίσει.

Ο Μπουντάνοφ διευθύνει την GUR από τότε που διορίστηκε από τον Ζελένσκι τον Αύγουστο του 2020.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου