Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Αλβανία: Ο Ράμα συναντιέται με τον Μητσοτάκη στο Βίλνιους για τα «ανοιχτά θέματα»


Ιούλιος 10, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα αναχωρήσει για τη Λιθουανία όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. 

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βίλνιους, ο επικεφαλής της κυβέρνησης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και το θέμα του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, Μπελέρι. Ο τελευταίος βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα γιατί πιάστηκε να αγοράζει ψήφους. Νωρίτερα, η ελληνική πλευρά «απείλησε» ότι θα καταθέσει αυτό το θέμα στους διεθνείς μηχανισμούς, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Φρέντη Μπελέρης, ο υποψήφιος του συνδυασμού «Μαζί κερδίζουμε» για τον δήμο Χιμάρας, συνελήφθη στις 12 Μαΐου στο μπαρ του, ενώ κατηγορείται ότι πρόσφερε χρήματα για 8 ψήφους, ύψους 40.000 λεκ. Η σύλληψη έγινε μετά την καταγγελία στην εισαγγελία από άτομο που είχε υποδείξει ότι του είχαν προσφέρει χρήματα έναντι ψήφων. Ομοίως, ο Μπελέρι, σύμφωνα με την εισαγγελία, υποσχέθηκε να τους εντάξει σε σχήματα υπέρ της ελληνικής ιθαγένειας και σύνταξης από το ελληνικό κράτος. 

Ενώ μέσω συνεργατών του υποπτεύεται ότι πλήρωσε ποσά από 50 έως 200 ευρώ για ψήφο υπέρ του. Παρά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, ο Φρέντη Μπελέρης κέρδισε τον Δήμο Χιμάρας με 19 περισσότερες ψήφους, μπροστά στον υποψήφιο των σοσιαλιστών Γιόργκο Γκόρο.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου για να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων, από διχασμούς σχετικά με την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας και την αποδοχή της Σουηδίας έως την αύξηση των προμηθειών πυρομαχικών και την αναθεώρηση των αμυντικών σχεδίων μετά από πολλές δεκαετίες. 

Αυτή θα είναι η τέταρτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία, καθώς η πρώτη σύνοδος πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά στις 25 Φεβρουαρίου 2022, την επομένη της έναρξης του πολέμου από τη Ρωσία. Άλλες δύο σύνοδοι κορυφής πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη, καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου