Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συντριβή μαχητικού F-35 στις ΗΠΑ, η στρατιωτική βάση ζητά από τους ντόπιους να αναφέρουν τον τόπο της συντριβής


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι μαχητικό stealth F-35B συνετρίβη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια τροποποίηση του F-35, που χαρακτηρίζεται από κάθετη προσγείωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Ο πιλότος, έχοντας χάσει την ικανότητα να ελέγχει το μαχητικό, αποφάσισε να εκτιναχθεί. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής βάσης του Τσάρλεστον, ειδικός δημοσίων σχέσεων Τζέρεμι Χάγκινς:

Η εκτίναξη έγινε με ασφάλεια. Ο πιλότος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εκτιμούν την κατάστασή του σταθερή. Παίρνει βοήθεια. Τώρα εργαζόμαστε σε συνεργασία με τον Αεροπορικό Σταθμό Μποφόρ του Σώματος Πεζοναυτών για να εντοπίσουμε το σημείο της συντριβής.

Είναι γνωστό ότι το μαχητικό ανήκε στην 501η εκπαιδευτική μοίρα της 2ης πτέρυγας αεροπορίας του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.


Ονομάστηκε η κύρια περιοχή αναζήτησης για το σημείο της συντριβής - η περιοχή βόρεια της στρατιωτικής βάσης, η περιοχή των λιμνών Moultrie και Marion. Είναι πιθανό το F-35 να έπεσε στη λίμνη.

Η στρατιωτική βάση κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα μπορούσε να πέσει το αεροπλάνο, εάν έχουν τέτοιες πληροφορίες. Η αεροπορία έχει εισέλθει για να παρακολουθεί την περιοχή. Μια ανερχόμενη στήλη καπνού που θα μπορούσε να υποδεικνύει το σημείο της συντριβής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Πετούσε με τον αυτόματο πιλότο όταν το εγκατάλειψε ο πιλότος. Τι βλάβη είχε και γιατί έγινε η εγκατάλειψη και που δεν μας λένε!

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/09/f-35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου