Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

SkyStriker Loitering Munition από την Elbit για ευρωπαϊκή χώρα


Η Elbit Systems Ltd. ανακοίνωσε ότι της κέρδισε σύμβαση 95 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια περιπλανώμενω ν πυρομαχικών SkyStriker (LM) σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η σύμβαση θα πραγματοποιηθεί σε περίοδο δύο ετών. Ως μέρος της σύμβασης, η Elbit Systems θα παρέχει αρκετές εκατοντάδες μονάδες SkyStriker.

Το SkyStriker LM της Elbit Systems είναι ένα πλήρως αυτόνομο περιπλανώμενο πυρομαχικό που μπορεί να εντοπίσει και να εμπλέξει στόχους που έχουν καθοριστεί από τον χειριστή με κεφαλή έως και 10 Kg, επιτρέποντας  υψηλή ακρίβεια. Το SkyStriker μπορεί να εκτοξευθεί από μια ποικιλία επίγειων και εναέριων πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού κάνιστρου στα πυραυλικά συστήματα πυραύλων PULS™ της Elbit Systems.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα, το SkyStriker έχει βεληνεκές 100 χλμ. και μπορεί να πετά επί 2 ώρες. Το σύστημα μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια στόχους ακόμη και σε περιβάλλοντα απαγορευμένης επικοινωνίας. Το Skystriker μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικών τύπων κεφαλών και χάρη στον σπονδυλωτό σχεδιασμό του, μπορεί να χρησιμοποιείται στο πεδίο σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η Elbit Systems Ltd. είναι μια διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, χερσαίων και ναυτικών συστημάτων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, επιτήρησης και αναγνώρισης πληροφοριών (“C4ISR”), συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτροοπτικών, ηλεκτροοπτικά διαστημικά συστήματα, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σημάτων, ζεύξεις δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα που βασίζονται στον κυβερνοχώρο και πυρομαχικά.

Η Εταιρεία εστιάζει επίσης στην αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατφορμών, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την άμυνα, την εσωτερική ασφάλεια και εμπορικές εφαρμογές και την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων εκπαίδευσης και προσομοίωσης.

ΠΗΓΗ defence-point

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου