Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

“Η Χαμάς είχε σημαντικές πληροφορίες για μυστικές βάσεις του ισραηλινού στρατού”


Οκτώβριος 22, 2023. Ελλάδα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες αλ Κασάμ, είχαν πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις μυστικές βάσεις του ισραηλινού στρατού.

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της σχετικά με αυτό το θέμα:

«Τα τάγματα Izz al-Din Qassam, ο στρατιωτικός βραχίονας του Κινήματος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Αντίστασης, είχαν πλήρη γνώση των μυστικών βάσεων του ισραηλινού στρατού και χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ισραηλινή απάντηση στις πρόσφατες δραστηριότητές της».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας:

«Η βάση Yerkaven, η οποία ήταν η περιοχή λειτουργίας της Μονάδας 8200 (Εθνική Μονάδα Συναγερμού), έγινε κάτι το διαφορετικό σε αυτήν την επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, χάθηκε κάθε ικανότητα ακρόασης και παρατήρησης, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κρυπτογραφημένη επικοινωνία παρά όλες τις εκπαιδεύσεις και τις δυνατότητες αν και είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτό, και «δεν μπόρεσε να προκαταλάβουν το σχέδιο της Χαμάς να πραγματοποιήσει αυτή τη μαζική και εκπληκτική επίθεση στην περίμετρο της Γάζας».

Η έκθεση αναφέρει περαιτέρω ότι οι μαχητές που συνδέονται με αυτήν την ομάδα κατάφεραν να εισέλθουν σε αυτή τη μυστική βάση, σκότωσαν τους πάντες εκεί και πήραν μαζί τους όλα τα έγγραφα πληροφοριών και τις πολύ ευαίσθητες συσκευές.

Η Yedioth Ahronoth προσθέτει: «Οι μαχητές της Χαμάς γνώριζαν ακριβώς και με ακρίβεια τη θέση αυτής της μυστικής βάσης, που βρίσκεται ανάμεσα σε πολλές άλλες στρατιωτικές βάσεις. Πέρασαν μέσα από τους θάμνους και έφτασαν στην πύλη εισόδου της βάσης, δεν υπήρχε κανείς εκεί, την ανατίναξαν, μπήκαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που βρίσκονταν μέσα».

Ένα άλλο τμήμα της έκθεσης ανέφερε: «Μια άλλη ομάδα ελίτ δυνάμεων της Χαμάς γνώριζε την ακριβή τοποθεσία του γραφείου του διοικητή μιας από τις ταξιαρχίες στο αρχηγείο του Στρατού της Γάζας· πυροβόλησαν προς την πόρτα του, δείχνοντας ότι γνώριζαν πλήρως την ποιότητα και την ποσότητα των μέτρων ασφάλειας που χρησιμοποιούνταν μέσα και που ήταν η ακριβής θέση του διοικητή μέσα στο δωμάτιο.»

«Ήξεραν πού βρισκόταν, μόλις μπήκαν μέσα, ήξεραν ποια κατεύθυνση να πυροβολήσουν, ποια πλαϊνή πόρτα να πυροβολήσουν για να φτάσουν στον χώρο του αξιωματικού, ακόμα κι αν δεν ήταν εκεί».

Tesnim Haber Ajansi

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου