Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

H Χαμάς έχει “άκρες” και στην Ελλάδα… συνεργασία με αναρχικούς


Μέσα σε 12 ώρες αντάρτες από τη Γάζα, χωρίς μαχητικά αεροπλάνα ούτε πολεμικά ελικόπτερα και με στρατιωτική δύναμη που δεν ξεπερνάει σε αριθμό μελών και στρατιωτικό εξοπλισμό ούτε το 2% όσων διαθέτει η φονική πολεμική μηχανή του κράτους του Σιωνισμού, κατάφεραν να απελευθερώσουν εδάφη ίσα σχεδόν με τη Λωρίδα της Γάζας». Το συγκεκριμένο απόσπασμα αφορά την «Καταιγίδα του Αλ Ακσά», όπως ονόμασε η Χαμάς την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και βρίσκεται δημοσιευμένο σε ιστοσελίδα που διατηρεί παλαιστινιακή οργάνωση με έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για τη μια από τις συνολικά τέσσερις παλαιστινιακές οργανώσεις, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά σε οκτασέλιδο διαβαθμισμένο έγγραφο των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών που τέθηκε υπόψη της «Κ».

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι χαρακτηρισμένο ως «άκρως απόρρητο» και συντάχθηκε με αφορμή τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την ανησυχία σε αστυνομία και ΕΥΠ για το ενδεχόμενο τα γεγονότα σε Ισραήλ και Γάζα να αποτελέσουν αφορμή για βίαιες ενέργειες στην Ελλάδα. Στο ίδιο πληροφοριακό δελτίο, εξάλλου, εκτός από τις παλαιστινιακές οργανώσεις γίνεται αναφορά και σε επτά πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για Παλαιστινίους που ζουν στην πρωτεύουσα, κάποιοι με ελληνική υπηκοότητα, ενώ ένας κρατείται σε φυλακή κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών. Συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υπηρεσιών, όχι μόνο λόγω της ακτιβιστικής δράσης τους αλλά και διότι –για ορισμένους– υπάρχουν στοιχεία που τους συνδέουν με τη χρηματοδότηση της Χαμάς και το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης.

Οι οργανώσεις

Δύο από τις οντότητες εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους στην ίδια διεύθυνση ή σε διπλανά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, με δεσμούς και με ομάδες αναρχικών. Οι τέσσερις παλαιστινιακές οργανώσεις στις οποίες γίνεται αναφορά στο «άκρως απόρρητο» πληροφοριακό δελτίο πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης, που διοργανώνονται στο διάστημα από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων σε Γάζα και Ισραήλ. Κινητοποιήσεις που πάντως δεν έχουν σημαδευτεί από βίαια επεισόδια, όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό. Σε κείμενα, ωστόσο, που υπάρχουν δημοσιευμένα στις ιστοσελίδες τους πανηγυρίζουν για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που άφησε πίσω της 1.300 νεκρούς Ισραηλινούς. «Η στρατιωτική επιχείρηση “Καταιγίδα του Αλ Ακσά” έχει τσακίσει το ηθικό του Ισραήλ και του σιωνιστικού στρατού, ενώ έχει ενθουσιάσει τις αραβικές μάζες και τη νεολαία σε Ευρώπη και Ασία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της μιας από τις παλαιστινιακές οργανώσεις.

Αντίστοιχα, στο προφίλ που διατηρεί άλλη οργάνωση στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει αναρτημένη η φωτογραφία των ενόπλων μαχητών της Χαμάς πάνω στα μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, λίγα λεπτά πριν αιματοκυλίσουν το φεστιβάλ μουσικής Supernova, με λεζάντα που αναφέρει: «Μια εικόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη». Κάποιες από τις οργανώσεις αναπτύσσουν –νόμιμες– δράσεις υπέρ των Παλαιστινίων εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Διασυνδέονται μεταξύ τους, καθώς δύο εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους στην ίδια διεύθυνση ή σε διπλανά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον έχουν δεσμούς και με ομάδες Ελλήνων αναρχικών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου