Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Τ/κ και Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκε ο Τατάρ


Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο οποίος επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και του Αζερμπαϊτζάν. Ο Ερσίν Τατάρ προέβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συναντήσεων με διάφορες ομάδες στο Μπακού τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ενισχυθεί σε σχέση με το παρελθόν. Αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ προς την τ/κ πλευρά.

«Ο Πρόεδρος Αλίγιεφ γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν γίνει αδικίες στον τουρκοκυπριακό λαό», είπε ο ο κ. Τατάρ, απευθυνόμενος σε μέλη συλλόγων, ΜΚΟ και οργανώσεων επιχειρηματιών σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην «αντιπροσωπεία» που λειτουργεί στο Μπακού.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στη θέση του για λύση δύο κρατών, με ίση κυριαρχία και ισότιμο καθεστώς για τους Τουρκοκύπριους. «Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο», ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης.

Ακόμη, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, στην Τουρκία και στο Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για «ένα έθνος, τρία κράτη που αλληλοσυμπληρώνονται». Επίσης, αναφέρθηκε στους «ισχυρούς δεσμούς» που ενώνουν τους Τ/κ με το Αζερμπαϊτζάν.

ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ philenews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου