Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

LIVE Blog: Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα - Μια ανάσα από τη χερσαία εισβολή το Ισραήλ


Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζεται για 10η ημέρα ο πόλεμος, μετά την επίθεση της Χαμάς, ενώ ο διπλωματικός «πυρετός» κορυφώνεται για να μην υπάρξει λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μία ανάσα από το να εκκινήσει τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι το Ισραήλ, ως απάντηση στο «χτύπημα» της Χαμάς το περασμένο Σάββατο (7/10). Ο πόλεμος έχει μπει στη δέκατη ημέρα, οι βομβαρδισμοί σε Ισραήλ, Γάζα και Λίβανο είναι συνεχείς και αυτό που άπαντες περιμένουν είναι το πότε θα κορυφωθεί η «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά».

Την ίδια ώρα, οι διπλωματικές διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι ζωές των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Τόσο οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όσο και περιφερειακές χώρες, συστήνουν στο Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση, την ώρα που χώρες θετικά διακείμενες στη Χαμάς – όπως το Ιράν – απειλούν με γενικευμένη σύρραξη αν προχωρήσει η χερσαία εισβολή.

Οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με το Ισραήλ να έχει έτοιμη την «πολεμική μηχανή» για να απαντήσει στη Χαμάς, η οποία από την πλευρά της δεν κάνει βήμα πίσω έχοντας και την υποστήριξη της Χεζμπολάχ αλλά και της Τεχεράνης.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σκουλούδης, βρίσκονται στο Ισραήλ και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την Μέση Ανατολή.

Ζωντανή εικόνα από τη Γάζα

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου