Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ο Νετανιάχου πήγε με τον Έλον Μασκ σε κιμπούτς όπου έκανε δολοφονίες η Χαμάς -Το σοκ στο βλέμμα του [βίντεο]


O Έλον Μασκ έφτασε στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε κιμπούτς που χτυπήθηκε από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου υποδέχθηκε τον μεγιστάνα της Τesla σε ξενάγηση σε ισραηλινό κιμπούτς που καταστράφηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ξενάγηση στο κιμπούτς Kfar Aza έδειξε στον Μασκ τη φρίκη της επίθεσης της Χαμάς, κατά την οποία οι ένοπλοι εισέβαλαν στην κοινότητα και σε περίπου 20 άλλες απάγοντας δεκάδες αμάχους στη Γάζα.

Ο Μασκ ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου και από έναν εκπρόσωπο των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) για τις σφαγές στο κιμπούτς.

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, o δισεκατομμυριούχος μεταφέρθηκε στο σπίτι του επικεφαλής ασφαλείας της κοινότητας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες.

Ο Μασκ άκουσε επίσης τη συγκλονιστική ιστορία της Ισραηλινοαμερικανής Άμπιγκεϊλ Ιντάν, μόλις 4 ετών, η οποία απήχθη και απελευθερώθηκε χθες.

O Νετανιάχου υποδέχθηκε τον Μασκ σε κιμπούτς

Ο Eλον Μασκ προσγειώθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ, η συνάντηση περιλαμβάνει τη συζήτηση «για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο».

Αντισημιτισμός και Starlink

Ο Μασκ, σημειώνει το βρετανικό Sky News, προκάλεσε κατακραυγή συμφωνώντας με την ανάρτηση ενός άλλου χρήστη στο Χ που ισχυριζόταν, ψευδώς, ότι οι Εβραίοι υποδαυλίζουν το μίσος κατά των λευκών. Ο επικεφαλής της Tesla δήλωσε ότι ο χρήστης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θεωρίες συνωμοσίας, έλεγε «την πραγματική αλήθεια».

Ο Λευκός Οίκος τότε κατηγόρησε τον Μασκ για «απεχθή προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους». Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Walt Disney, η Warner Bros Discovery και η Comcast -μητρική της NBC Universal- διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το βρετανικό μέσο, μετά την άφιξη του δισεκατομμυριούχου το Ισραήλ δήλωσε ότι συμφώνησε κατ' αρχήν μαζί του ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της εταιρείας του SpaceX, το Starlink, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γάζα, με την επιφύλαξη της ισραηλινής έγκρισης.

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ πρότεινε να παράσχει υποστήριξη του δορυφορικού δικτύου Starlink σε «διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας» στην περιοχή, εν μέσω διακοπής των επικοινωνιών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η σημερινή ανακοίνωση φαίνεται να σηματοδοτεί μια μεταστροφή της θέσης του Ισραηλινού υπουργού Επικοινωνιών, ο οποίος αρχικά είχε αντιταχθεί στην ιδέα.

Υπενθυμίζεται πως οι υπηρεσίες του Starlink παρείχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ  https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου