Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Κρίσιμες πρώτες ύλες: Στόχος η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλιακοί συλλέκτες, smartphones: αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα προϊόντων για τα οποία απαιτούνται κρίσιμες πρώτες ύλες, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ΕΕ.

Η διασφάλιση του εφοδιασμού τους είναι αναγκαία προϋπόθεση για την στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το τελικό πράσινο φως στα σχέδια για ενίσχυση του εφοδιασμού της ΕΕ με πρώτες ύλες στρατηγικής σημασίας.

Η ευρωπαϊκή πράξη για τις κρίσιμες πρώτες ύλες επιδιώκει να καταστήσει την ΕΕ πιο ανταγωνιστική και κυρίαρχη, μειώνοντας τη γραφειοκρατία, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας και στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Στόχος της είναι επίσης να ενισχύσει την έρευνα και να βοηθήσει να αναπτυχθούν εναλλακτικά υλικά και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι εξόρυξης και παραγωγής.

Η νέα νομοθεσία θα προετοιμάσει το έδαφος για μακροπρόθεσμες εταιρικές σχέσεις, μέσα από μέτρα για τη μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας, καθώς και την κατάρτιση και επιμόρφωση εργαζομένων για νέες θέσεις εργασίας με καλύτερες συνθήκες και υψηλότερους μισθούς.

ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου