Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Παρουσίαση στο ΓΕΑ για το σύστημα αντι-drone της Thales – Αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση UAV από το ΓΕΣ


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAV), αλλά και συστήματα για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση εχθρικών drones.

Όπως υποστηρίζει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας, «τα drones είναι το μέλλον και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να μείνουν πίσω». Η Τουρκία έχει ήδη αναπτύξει εγχώρια μη επανδρωμένα συστήματα κυρίως για τον αέρα, αλλά και για την θάλασσα.

Τα νέα δεδομένα στο πεδίο της μάχης δείχνουν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και η νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις προχωρά ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Τις τελευταίες μέρες στο ΓΕΑ και το ΓΕΣ, έγιναν αρκετές συναντήσεις με βασικό στοιχείο τα UAV, αλλά και συστήματα για την αντιμετώπιση αυτών.

Το σύστημα «παγίδα» της Thales

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Thales Group», κ. Hevre Pincon (Sales Manager), κ. Terence Schuermans (Product Line Manager- DEFSI) και κ. Γρηγόρη Λαζαράκο (Defense Business Developer) και κ Αθανάσιο Γεωργιάδη (Key Account Manager & Business Development Manager, Defence and Security), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του συστήματος UAV E-TRAP.

Το C-UAS EagleShield της Thales είναι μια ολοκληρωμένη λύση αντιμέτρων νανο, μικρο και μίνι drone για την προστασία και την ασφάλεια πολιτικών και στρατιωτικών χώρων – όπως στάδια, αεροδρόμια, κρίσιμες υποδομές (π.χ. πετρέλαιο & φυσικό αέριο) και στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις.

Είναι ένα ανοιχτό και ολοκληρωμένο σύστημα που παρέχει βελτιωμένη και ενοποιημένη επίγνωση της κατάστασης του drone που βασίζεται σε ένα σύστημα πολλαπλών αισθητήρων και τελεστών που επιτρέπει τον εντοπισμό, την αναγνώριση, την ταξινόμηση και την εξουδετέρωση μη φιλικών drones.

Παρουσιάσεις νέων drones στο Στρατό Ξηράς 

Επίσης, στις 16 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας ALDI LTD, σχετικά με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα διαφόρων τύπων, κατασκευής της ισραηλινής εταιρείας HEVEN DRONES.

HEVEN DRONES

Λίγο νωρίτερα, στις 12 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας DCI GROUP, σχετικά με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα διαφόρων τύπων κατασκευής της.

Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου