Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

IDF: 12.000 φορτηγά με φαρμακευτική βοήθεια έχουν εισέλθει στη Γάζα από την αρχή του πολέμου


Συνολικά 12.000 φορτηγά τα οποία μετέφεραν 1.052 τόνους φαρμακευτικής αρωγής έχουν εισέλθει στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου, μετά την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF).

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι IDF αναφέρουν ότι διευκόλυναν την παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας, της φυματίωσης, του ροταϊού και εμβολίων MMR, μεταξύ άλλης φαρμακευτικής βοήθειας.

Αναφέρεται επίσης λεπτομερώς στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Γάζας - τα οποία διαχειρίζονται ξένα κράτη και διεθνείς ομάδες βοήθειας - όπου έφτασε η ιατρική βοήθεια, καθώς και σε δύο πλωτά νοσοκομεία, σε ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πλοίο.

Οι IDF δηλώνουν επίσης ότι συντόνισαν με την Αίγυπτο την εκκένωση εκατοντάδων τραυματισμένων Παλαιστινίων από τη Γάζα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και την Αίγυπτο, για ιατροφαρμακευτική φροντίδα. «Σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα, οι IDF συνεχίζουν να διευκολύνουν τις προσπάθειες ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας για τους πολίτες της Γάζας», αναφέρει ο στρατός.

Με πληροφορίες από Times of Israel

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου