Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Κρεμλίνο: Μετά τις εκλογές η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία


ΟΝτμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε πως λόγω «φόρτου εργασίας» η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές στις 15 - 17 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι τα προγράμματα και των δύο ηγετών ήταν «πολύ γεμάτα» για να συναντηθούν διά ζώσης πριν από τις εκλογές.

Το ταξίδι του Πούτιν, το οποίο έχει αναβληθεί δύο φορές από τα τέλη του περασμένου έτους, αναμένεται να είναι η πρώτη του επίσκεψη σε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, είχαν προηγουμένως κατονομάσει πιθανές νέες ημερομηνίες στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Ερντογάν τη Δευτέρα για να τον συγχαρεί για τα 70α γενέθλιά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρικής διεύθυνσης επικοινωνίας στο X.

Η διεύθυνση είπε ότι ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των τουρκο-ρωσικών σχέσεων σε φιλική πορεία.

Ο Ερντογάν κατάφερε να διατηρήσει εμπορικές και πολιτικές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, επιτρέποντας στη Ρωσία να αποφύγει τις δυτικές κυρώσεις ενώ πουλάει όπλα στην Ουκρανία.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν ήταν τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Σότσι, αλλά μιλούν συχνά τηλεφωνικά.

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν επισκέφθηκε την Άγκυρα ήταν τον Ιανουάριο του 2020.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου