Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, οι Ρώσοι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτό χώρο για επιθεώρηση - Ακολούθησαν ουκρανικές επιθέσεις


Του David Axe

Ο ρωσικός στρατός έχει την κακή συνήθεια να συγκεντρώνει τα στρατεύματά του σε ανοιχτό χώρο, στο φως της ημέρας, μόλις 10 ή 20 μίλια από το μέτωπο του διετούς πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είτε για εκπαίδευση είτε για επιθεώρηση από κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό.

10 ή 20 μίλια είναι μέσα στην εμβέλεια των αμερικανικής κατασκευής πυραύλων M30/31 της Ουκρανία.

Επομένως, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, οι Ουκρανοί εντόπισαν -με drone, όπως φαίνεται- και βομβάρδισαν αυτές τις συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους.

Το πρώτο χτύπημα, την Τρίτη, είχε στόχο στρατιώτες της 39ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων του ρωσικού στρατού στο Trudivs'ke στην ανατολική Ουκρανία. Δύο λόχοι πεζικού είχαν παραταχθεί μαζί με τον διοικητή τους, τον συνταγματάρχη G. Musaev, ώστε ο υποστράτηγος Oleg Lvovich Moiseev, διοικητής της 29ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, να απευθυνθεί σε αυτούς.

Ο Moiseev φέρεται να βρισκόταν καθ' οδόν όταν ένα ουκρανικό drone βρέθηκε από πάνω και ένα HIMARS άνοιξε πυρ. Η γραμμή του μετώπου βρίσκεται μόλις 20 μίλια δυτικά, γύρω από το Vuhledar. Ένα HIMARS μπορεί να εκτοξεύσει καθοδηγούμενες μέσω GPS ρουκέτες M30/31, σε απόσταση 57 μιλίων.

Βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους επιζώντες δείχνουν σωρούς νεκρών Ρώσων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 65 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ο Musaev. "Τους παρέταξαν σε ένα ανοιχτό πεδίο", γκρίνιαξε ένας επιζών καθώς κατέγραφε το μακελειό. "Γαμη@!@#! διοικητές".

Μην πιστέψετε ότι ο ρωσικός στρατός μαθαίνει από τα λάθη του. Τουλάχιστον όχι γρήγορα. Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, δύο ομάδες ρωσικών στρατευμάτων συγκεντρώθηκαν και πάλι σε ανοιχτό χώρο για εκπαίδευση και επιθεώρηση.

Οι δύο σχηματισμοί από το 328ο Σύνταγμα Αεροπορικής Επίθεσης, η 810η Ταξιαρχία Ναυτικού Πεζικού της Φρουράς και το 81ο Σύνταγμα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού συγκεντρώθηκαν στο Oleshky Sands, μόλις 20 μίλια νότια του προγεφυρώματος του ουκρανικού σώματος πεζοναυτών στο Krynky, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Ένα ουκρανικό drone τους εντόπισε και το ουκρανικό πυροβολικό -ίσως το HIMARS- στόχευσε και χτύπησε. Άλλοι 60 περίπου Ρώσοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους.

Μέσα στο αίμα και τα πτώματα, οι Ρώσοι έχουν καλό λόγο να αισιοδοξούν για κα΄τι. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος προμηθευτής των πυραύλων M30/31 για τα περίπου τρεις δωδεκάδες HIMARS της Ουκρανίας και οι Ρεπουμπλικάνοι στο αμερικανικό Κογκρέσο που πρόσκεινται στη Ρωσία έχουν εμποδίσει την περαιτέρω αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία από τον Οκτώβριο.

Οι πύραυλοι τελικά θα εξαντληθούν. Τότε θα είναι πολύ πιο ασφαλές για τα ρωσικά στρατεύματα να περιφέρονται στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε απόσταση βολής από τα drones και τους πυραύλους της Ουκρανίας.


ΠΗΓΗ https://www.forbesgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου