Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Η «δυσφορία» για τον Δένδια στην Άγκυρα


Φεβρουάριος 26, 2024. Ελλάδα.

«Ενώ οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας προχωρούν και πάλι σε θετικό κλίμα με αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου, οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια εγείρουν ερωτηματικά για τη διαδικασία. Σχολιάζεται ότι αυτές οι δηλώσεις βλάπτουν το θετικό κλίμα στην Άγκυρα», γράφουν τα τουρκικά media.

Μάλιστα – συνεχίζει το δημοσίευμα- καθώς οι προσπάθειες συνεχίζονται για διατήρηση του θετικού κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας, οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια προκάλεσαν δυσφορία στην Άγκυρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το NTV, υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιες δηλώσεις και ενέργειες του Δένδια που ενδέχεται να κλιμακώσουν την ένταση από τον Ιανουάριο θα χαλάσουν το θετικό κλίμα.

Ο Δένδιας, που επισκέφτηκε τη Λήμνο, η οποία έχει καθεστώς μη στρατιωτικού νησιού, την 1η Ιανουαρίου και είπε «δεν ήρθα εδώ τυχαία», πέταξε και με ελληνικό F-16 στο Νοτιοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο στις 19 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η πρώτη πτήση του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης Kaan έκανε μια δήλωση: «Παλεύουμε να προλάβουμε τους Τούρκους».

Ο Δένδιας είπε επίσης ότι «παρόλο που και οι δύο χώρες δημιουργούν μια θετική ατμόσφαιρα και λαμβάνουν μέτρα για να ηρεμήσουν τα νερά στο Αιγαίο, ανησυχώ». 

Σημειώθηκε επίσης από την Άγκυρα ότι με εντολή Δένδια εκδόθηκε η ΝΟΤΑΜ και η NAVTEX για ασκήσεις στα χωρικά ύδατα νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς την περασμένη εβδομάδα, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου