Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) του NATO


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου, με τον Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) του NATO στρατηγό Philippe Lavigne.

Με ανάρτηση στο Χ, ο κ. Δενδιας αναφέρει ότι συζήτησαν «για θέματα μετασχηματισμού της Συμμαχίας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Χούπη».

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην «Agenda 2030» για την μεταρρύθμιση «των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στις ενέργειες της χώρας μας για τη δημιουργία Οικοσυστήματος Αμυντικής Καινοτομίας».

Eπίσης, ο κ.Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον Μαυροβούνιο ΥΠΕΞ, Dr. Filip Ivanović στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τονίσαμε το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Μαυροβουνίου. Υπογραμμίστηκε η σημασία συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και φοίτησης Μαυροβουνίων σπουδαστών στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές, καθώς επίσης η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών οικοσυστημάτων των δύο χωρών», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ανάρτησή του.

Όπως αναφέρει, αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, από κοινού με την Ιταλία, την διενέργεια αποστολών αστυνόμευσης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου.

«Τόνισα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει, διαχρονικά, με συνέπεια, την ενταξιακή προοπτική του Μαυροβουνίου και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, βάσει των ισχυουσών αρχών. Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Γάζα», καταλήγει η ανάρτηση του ΥΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου