Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα πάλι καταφύγιο Τούρκων φυγάδων – Η υπόθεση του Σερντάρ Σερτσελίκ


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο πρωταγωνιστής του νέου σκοτεινού σκανδάλου Σερντάρ Σερτσελίκ, φέρεται ως φυγόδικος, από τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Ελλάδα

Η πρόσφατη υπόθεση της απόπειρας συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και του υπουργού του των Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά εντός της τουρκικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Άγκυρας αποκαλύπτει πώς η Ελλάδα καταλήγει ξανά να αποτελεί καταφύγιο για φυγάδες από την Τουρκία.

Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ για τον πρωταγωνιστή του σκοτεινού σκανδάλου

Ο πρωταγωνιστής του νέου σκοτεινού σκανδάλου Σερντάρ Σερτσελίκ, φέρεται ως φυγόδικος, από τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την αντίληψη στην τουρκική πολιτική σκηνή, αλλά και κοινωνία ότι η Ελλάδα παρέχει συχνά άσυλο σε εγκληματίες και πολιτικούς αντιπάλους της Άγκυρας.

Η υπόθεση απασχόλησε εντατικά και εκτενώς τα τουρκικά ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα και ακολούθησαν συλλήψεις στελεχών της Δ/νσης Ασφαλείας Άγκυρας, με τον κυβερνητική εταίρο του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί να κάνει λόγο ακόμη και για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ερώτημα αν η Τουρκία είναι ακόμα ευάλωτη σε επίδοξα σχέδια υπονόμευσης του κράτους ή πρόκειται απλώς για μια ‘μαύρη επιχείρηση’ υπονόμευσης της προσπάθειας του Τ/ΥΠΕΣ Γερλίκαγιά να εκκαθαρίσει τις στενές σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με το κράτος που εγκαθιδρύθηκαν από τον προκάτοχό του, Σοϊλού;

Στο πλαίσιο των σχετικών ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρθηκε και η πληροφορία ότι «υπό τον συντονισμό του αστυνομικού Μετεχάν Ιλκγιάζ [σ.σ. μεταξύ των προσαχθέντων της υπόθεσης], ο Σερντάρ Σερτσελίκ μεταφέρθηκε από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί οργανώθηκε η διαφυγή του στην Κω, της Ελλάδας, μέσω Αλικαρνασσού». Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, ο Σερτσελίκ μετακινήθηκε στη συνέχεια στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Η εφημερίδα Σοζτζού επανήλθε σήμερα με ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Σερτσελίκ διέφευγε τη νύχτα της 26ης Νοεμβρίου 2023 οπότε «έκλεισε τα κινητά του τηλέφωνα, άφησε το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε. Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς που διέμενε 8 ώρες αφότου ο Σερτσελίκ έκοψε το βραχιολάκι στον αστράγαλό του και το πέταξε.

Ο Σερτσελίκ ταξίδευε ήδη παράνομα στο εξωτερικό και, σύμφωνα με τις καταθέσεις άλλων συλληφθέντων της υπόθεσης, ο Σερτσελίκ, φέρεται τώρα να βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού ταξίδεψε από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου