Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Rafale: Η Κίνα κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία – Πώς τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας αλλάζουν τα πάντα

Ιδανικά οι Τούρκοι θα ήθελαν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας.

Διονύσης Αντωνέλλος

Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες όπου εμφανίζονται και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και η Τουρκία.

Η Ινδία, όπως και η Ελλάδα, έχει αγοράσει από την Γαλλία τα γαλλικά μαχητικά Rafale.

Οι δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών έχουν βάλει σε… μπελάδες τους γείτονες της Ινδίας Κινέζους, οι οποίοι ανέπτυξαν πέντε κινεζικά J20 για κάθε ινδικό Rafale, μεταφέροντας τα πλέον προηγμένα κινεζικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Αυτά αποκάλυψε ο πρώην Αρχηγός της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Να σημειωθεί πως παρόμοια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει και η Τουρκία, η οποία για την ώρα δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης των γαλλικών μαχητικών και ειδικά των πυραύλων Meteor που διαθέτουν τα ελληνικά Rafale και οι οποίοι αποκλείουν κάθε πρόσβαση στο Αιγαίο των τουρκικών F-16.

Όσο οι Τούρκοι δεν παίρνουν μαχητικά νέας γενιάς δεν έχουν δυνατότητες αντιμετώπισης των Rafale, την ώρα που η ανάπτυξη με την τεχνολογία των Άγγλων των τουρκικών KAAN έχει ακόμα πολύ… δρόμο.

Ιδανικά οι Τούρκοι θα ήθελαν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας και να μπορούν να παρατάξουν μεγάλο αριθμό ΚΑΑΝ απέναντι από τα ελληνικά Rafale, όμως για την ώρα αρκούνται στα γερασμένα τουρκικά F-16.

Η Τουρκία ίσως καταλήξει στη λύση των Eurofighter, ψάχνοντας τρόπο να βρει αντίδοτο στους Meteor, καθώς τα Eurofighter φέρουν τους υπερπυραύλους, όμως οι Γερμανοί για την ώρα αντιδρούν.

ΠΗΓΗ https://www.geostratigika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου